Kebaikan Sarang Burung Kini Dalam Bentuk Kordial & Konsentrasi

by - August 17, 2019

Seringkali kita dihidangkan dengan minuman sarang burung yang sedia diminum yang dibotolkan dalam pelbagai bentuk botol yang menarik. Tetapi jarang sekali kita dihidangkan dengan minuman sarang burung dalam bentuk kordial atau konsentrasi

Memandangkan khasiat sarang burung yang terlalu banyak, kini T'sallee Beauty sebuah syarikat pengeluar minuman berasaskan sarang burung walit memperkenalkan minuman sarang burung dalam bentuk kordial atau pun concentrated.

Bagi korang yang pernah baca entri aku tentang kebaikan sarang burung, http://www.bebelancikmin.com/2019/07/khasiat-sarang-burung-yang-wajib-di.html tentu dah mengetahui yang aku memang peminat minuman sarang burung. Sebab tu bila mengetahui yang T'Sallee mengeluarkan minuman sarang burung dalam bentuk kordial terus aku borong sampai 3 botol. Jom aku sharekan tentang minuman kordial/konsentrasi sarang burung yang sangat best ni.



Kebaikan Sarang Burung Dalam Bentuk Kordial & Konsentrasi

Aku malas nak cerita tentang kebaikan sarang burung dah sebab sebelum ni aku dah terangkan dalam entri yang aku share di link kat atas tu. Kali ni aku nak ceritakan tentang kebaikan bahan lain selain sarang burung. 

Memandangkan T'Sallee telah mengeluarkan 4 jenis minuman kordial & konsentrasi, jom aku kongsikan kebaikan dari setiap jenis minuman ini :

1. Konsentrasi Buah Momordica



Buah Momordica Grosvenori atau lebih dikenali sebagai buah Lo Han Kuo dikalangan masyarakat Cina terbukti mempunyai pelbagai macam zat dan gizi yang sangat bermanfaat untuk kesihatan seperti Vitamin A, B, C, D & E, zat besi, natrium, kalsium dan magnesium.

Sebab itulah buah Momordica Grosvenori ini sangat bermanfaat untuk :

  • Mengubati batuk
  • Menghilangkan kegatalan
  • Meredakan panas badan
  • Anti radang


2. Konsentrasi Minuman Botanical Kurma Merah Dengan Sarang Burung



Kurma merah sangat terkenal dikalangan masyarakat Cina. Masyarakat Cina biasa menggunakan kurma merah di dalam masakan mahupun minuman. Menurut kajian, kurma merah sangat bermanfaat untuk kesihatan. Antaranya ialah :


  • Meningkatkan produksi sel darah putih yang bermanfaat untuk tingkatkan ketahanan tubuh.
  • Mampu menurunkan kandungan kolestrol 
  • Kurma merah kaya dengan anti-oksidan yang boleh melemahkan sel kanser.
  • Kurma merah sangat bermanfaat untuk wanita kerana mampu melancarkan pengeluaran darah haid .
  • Sangat baik untuk pesakit diabetes 
  • Bagus untuk pencernaan
  • Meransang pengeluaran susu ibu
  • Menyembuhkan batuk berkahak, sakit gigi dan infeksi pada gusi


3. Konsentrasi Rumpai Laut & Kurma


Rumpai laut adalah makanan beralkali yang kaya dengan khasiat. Antaranya :

  • Kandungan asid amino yang tinggi
  • Mengandungi antioksida yang tinggi
  • Kandungan mineral yang pelbagai
  • Rendah lemak
  • Kalori rendah
  • Sumber tenaga
  • Tiada kolestrol
  • Mengandungi vitamin A, B & C

Oleh kerana rumpai laut atau dikenali sebagai sea bird nest mempunyai pelbagai khasiat..maka ia sangat bermanfaat untuk :

  • Mencantikkan kulit
  • Merawat sakit jantung dan mengurangkan kolestrol
  • Baik untuk penghadaman
  • Tinggi nutrient dan rendah kalori
  • Mengurangkan tekanan darah tinggi
  • Membantu badan untuk detox
  • Mencegah kanser payudara

4. Konsentrasi Chrysanthemum



Bunga Chrysanthemum juga sangat popular dikalangan masyarakat China. Khasiat dan kebaikan bunga Chrysanthemum telah dikenali sejak berkurun lama, sebab itulah masyarakat Cina sangat gemarkan teh Chrysanthemum yang dipercayai mempunyai khasiat untuk :

  • Menurunkan suhu badan
  • Baik untuk kesihatan kulit
  • Detokfikasi hati
  • Menurunkan tahap kolestrol
  • Meningkatkan fungsi otak
  • Mengatasi masalah pernafasan
  • Melancarkan aliran darah
  • Menyihatkan mata
  • Meredakan batuk

Promosi Minuman Konsentrasi Keluaran T'Sallee

Bila dah tahu tentang kebaikan segala khasiat yang terkandung di dalam setiap konsentrasi minuman botani  sarang burung ni, lagi lah bertambah minat aku nak jadikan konsentrasi minuman botani ini sebagai minuman harian seisi keluarga.

Sebab tu bila aku dapat tahu yang T'Sallee ada membuat promosi RM38 SAHAJA untuk 3 botol minuman konsentrasi ini termasuk harga pengeposan aku langsung tak lepaskan peluang.

Lebih menarik lagi, setiap pembelian disertakan sekali dengan 'gift box' yang menarik. Memang sangat sesuai untuk dijadikan hadiah dan buahtangan.



Kesemua konsentrasi minuman botani ni sedap! Paling aku suka ialah yang kurma merah tu. Tapi ahli keluarga yang lain gemarkan yang konsentrasi buah momordica tu sebab kata mereka rasanya seakan minuman buah mata kucing.

Kalau korang berminat untuk membeli kesemua jenis konsentrasi minuman botani sarang burung pelbagai rasa ni, boleh la beli secara online di :

You May Also Like

19 comments

  1. Da macam2 dipelbagaikan mnuman sarang burung nie..nak cubala nnti

    ReplyDelete
  2. Tak pernah lagi minum sarang burung. Ada minuman macam ni senang nak consume. Bolela cuba nanti

    ReplyDelete
  3. wow good to see got choices of these to drink. Yeah sometimes I like to make drinks too at home, now easy can also bring office to consume.

    ReplyDelete
  4. Terbaik juga produk ni ya...Nampak bancuhan kordial tu tak la guna pewarna yang banyak. Sebab rata2 produk kordial ni banyak guna bahan pewarna berbeza pula dengan produk dari T'Sallee ni kan. Boleh d cuba ni kalau dah sampai kat Sabah.

    ReplyDelete
  5. pernah merasa kordial sarang burung kat expo makanan di mitc ari tu, min.
    sedap. nyaman. sebab tak pernah rasa kan, so mcm best lah.
    tapi mahal kan. sebab kebaikan nyer tu, byk :)
    tak pasti pe jenama / nama kordial sarang burung tu.
    bottle nyer lebih kurang gini.

    ReplyDelete
  6. Terima kasih share satu produk baharu ini. Naim tak pernah makan sarang burung ini. Yang kita sedia maklum, selalu buat sup sahaja

    ReplyDelete
  7. WAh. Menarik ni. Banyak khasiat. Sesuai la utk abam. Senang tak nak cari produk ni ? Boleh cuba , mane tahu bagi tenaga sambil2 utk teruskan kerja ni

    ReplyDelete
  8. cantiknya Min! I am interested to try it too after reading your post. Just scared it'll be too sweet. Will it be too sweet ya?

    ReplyDelete
  9. nampak pun macam sedap je Min, banyak khasiat sarang burung ni kan untuk kesihatan dalaman kita :)

    ReplyDelete
  10. Bagusnya kak min. setiap kordial ada kebaikkannya tersendiri. Rasa nak borong semua je kan. Nak jadikan hadiah pun sesuai sebab packaging pun cantik.

    ReplyDelete
  11. Wah patutla nampak muda dari usia sebenar. ni rupanya rahasia beliau. Dah nampak potensi tu. eh

    ReplyDelete
  12. first time dengar ni. sarang burung dlm bentuk kordial. maknenya boleh bancuh banyak kali.

    ReplyDelete
  13. Wah air sarang burung dalam bentuk kordial sekarang. Bagus tu, selalu minum yang botol tu rasa tak puas minum. Dah ada dalam kordial lagi mudah pastu banyak pilihan pulak tu. Boleh order nanti

    ReplyDelete
  14. Interesting I'll check them out online love the variety offer by them and I can't wait to try

    ReplyDelete
  15. wahhh air sarang burung kini semakin mendapat tempat di hati masyarakat ya. first time tengok air sarang burung dalam bentuk krodial berprisa begini. okay nanti boleh cuba.

    ReplyDelete
  16. Kak min yang buah Momordica Grosvenori rasa apa hehehe tak pernah nampak buah tu tapi nampak air tu paling sedap yang lain dah biasa minum hehehee. Pulak tu ada sarang burung lagi bertambah khasiat...

    ReplyDelete
  17. Ada 3 jenis pilihan air nie.. AM berminat nak mencuba juga pas baca review kak Meen nie.. Nak nak sekarang cuaca xmenentu..kerap sgt kena batuk berkahak.. Mmg sangat dicari2 nie

    ReplyDelete
  18. wahhh dah makin commercialized dah sarang burung ni. dulu mampu tengok je sekarang mampu milik. Banyak sangat khasiat kurma merah, rumpai laut dengan chrysanthemum tu. Memang sesuai sangat jadi minuman harian sekeluarga

    ReplyDelete
  19. Unik! makin best produk skrg ni.. makin mudah dan sedap juga. yg penting khasiat tu tetap ada... bagus minum sarang burung gini dpt sejukkn badan. makin amal makin cantik juga.. suka.. =D

    ReplyDelete