Buffet Ramadan 2022 The Venue Shah Alam Bakal Berlangsung Di Plaza Alam Sentral

Tahun ini, buat julung kalinya The Venue Shah Alam bakal melangsungkan majlis berbuka puasa di Plaza Alam Sentral, Shah Alam. Beroperasi di tingkat 2, Plaza Alam Sentral, The Venue Shah Alam yang bertemakan Riang Ria Ramadan bakal menghidangkan pelbagai menu kegemaran rakyat Malaysia.
Selain menu utama, The Venue juga menyediakan 8 stall yang terdiri daripada : -

 • Nasi Arab Ayam Mandy
 • Kambing Golek 
 • Aneka Mee Kak Mas 
 •  Shell Out Seafood 
 • Apam Balik Abang Zam 
 •  Pencuci Mulut & Buah-buahan 
 • Aneka Jeruk - Jeruk 
 •  Aneka Keropok 
 •  Ulam-ulaman Kampung dan Pelbagai Sambal 


Setiap menu pula akan bertukar pada setiap hari bagi memastikan pelanggan yang datang akan dapat merasakan masakan yang berbeza-beza setiap kali hadir ke The Venue. Selain itu, The Venue juga berkolaborasi bersama Abg Dee yang akan memeriahkan suasana. The Venue juga membawa Live Band OJKustik yang akan menghiburkan para pengunjung semasa majlis Buffet Ramadhan berlangsung. Bukan itu sahaja! Malah para pelanggan yang berkunjung ke Buffet Ramadhan The Venue berpeluang untuk memenangi hadiah cabutan bertuah bernilai sehingga RM20,000.00 tajaan Ariani, Jakel, Empire Classic Furniture dan Tupperware.Harga Buffet Ramadan The Avenue Shah Alam


Harga buffet Ramadan The Avenue Shah pada tahun ini adalah seperti berikut ;


Promosi Harga Tawaran Awal (Early Bird) 

 • RM 66/orang (Dewasa), 
 • RM 46/orang (Kanak-kanak 5 – 12 tahun, 
 • RM 600/meja (Grup 10 orang dewasa). Promosi ini sah sehingga 31 Mac 2021 sahaja


Harga Normal 

 • RM 88/orang (Dewasa), 
 • RM 49/orang (Kanak-kanak 5 – 12 tahun),
 •  RM 800/meja (Grup 10 orang dewasa). 

PERCUMA untuk kanak-kanak dibawah 4 tahun. 


Tahun ini The Venue ingin membuka ruang kepada pelanggan korporat  yang ingin meraikan staf atau pelanggan mereka dengan mengadakan majlis berbuka puasa secara tertutup. Dengan ini, pihak pelanggan lebih selesa untuk membuat aktiviti bersama sama tetamu yang hadir di samping ruang yang luas dan tidak bercampur bersama tetamu majlis berbuka puasa secara terbuka.


Pakej ini bermula daripada RM98/orang (Min. 150 orang). Selain itu, The Venue Shah Alam juga akan membuat program infaq kepada rumah rumah kebajikan di sekitar Shah Alam. Pelanggan boleh menginfaqkan anak - anak ini untuk menjamu selera di Buffet Ramadhan The Venue. Selain itu,The Venue Shah Alam  juga akan mengumpul dana untuk barang barang keperluan mereka pada Hari Raya Aidilfitri tahun ini. Jadi, pelanggan boleh menderma serendah RM60/orang untuk majlis berbuka puasa, dan RM50/orang untuk barang – barang keperluan Hari Raya. 


The Venue juga adalah Event Space yang agak terkenal di Shah Alam yang menawarkan ruang untuk majlis perkahwinan, hari lahir, nikah, tunang, pelancaran produk, reunion, seminar, majlis graduasi, majlis makan malam dan sebagainya. The Venue Shah Alam akan membuka semula pakej pada Mei 2022. Pakej Perkahwinan yang ditawarkan di The Venue adalah hanya serendah RM12, 999 untuk 200 orang dan RM 27, 999 orang untuk 1000 orang. 
Pakej lain-lain serendah RM 63/orang (Min 150 orang) sesuai untuk majlis seperti hari lahir, tunang, nikah, seminar dan sebagainya. Kesemua dewan The Venue Shah Alam  dilengkapi dengan PA system In-House. 


Bersempena dengan Ulangtahun Ke - 7 The Venue Shah Alam, mereka menawarkan promosi Rebat RM1000.00 untuk setiap pelanggan yang mengambil minimum pakej 500 orang. Untuk tempahan 2022 dan 2023 juga sudah dibuka. Pelanggan boleh lawati laman Facebook dan Instagram The Venue Shah Alam untuk melihat gambar dan video majlis yang lepas. Untuk keterangan lanjut dan tempahan pelanggan boleh terus lawati ;


Facebook : The Venue Shah Alam

Telefon : 

018 – 205 1492 (Faridah)

019 – 8585 825 (Lisz)

 014 – 250 8160 (Bard)

 013 – 247 3767 (Safwan)

Post a Comment

1 Comments

 1. Meriah betol menu menu dekat The Venue Shah Alam ni. Tak sabar nak pergi Ramadan nanti.

  ReplyDelete