Selesanya Boxy Microfiber Shirts!

by - Tuesday, February 11, 2020

Memilih pakaian yang selesa terutamanya ketika beriadah adalah satu perkara yang tidak boleh dipandang enteng! Pakaian terutamanya selain mencerminkan keperibadian dan penampilan seseorang, keselesaan adalah paling utama.


Kenapa pentingnya baju yang selesa? Sebab baju yang selesa akan membuat mood kita baik sepanjang masa. Tak percaya? Ok, ambil contoh ni..katakan lah korang memakai baju dari kain yang tidak selesa yang menyebabkan kegatalan, sudah pastinya akan mengganggu aktiviti korang dan sebaliknya korang akan kerap menggaru dan secara tak langsung mod korang akan merundum.

Nah! Itu la sebabnya kenapa aku kata baju yang selesa turut akan menyumbang kepada mood si pemakai. Baru-baru ini aku mencuba sehelai baju dari https://www.boxy.my/ . Mulanya agak rambang mata je bila pergi le laman web Boxy ni sebab selain memiliki pelbagai warna dan koleksi, Boxy turut menawarkan baju pada harga yang murah.


Boxy Microfiber Sleeve Pilihan Aku

Macam yang aku bagitahu di atas, aku agak rambang mata untuk memilih baju yang sesuai untuk aku. Mujurlah aku terpandang Boxy Microfiber Sleeve dimana baju ini sangat selesa, berlengan panjang sudah pastinya dan sangat menepati citarasa aku.
Macam yang korang boleh tengok, lengan panjangnya memang menutup aurat.

Ciri-ciri yang aku suka pada Boxy Microfiber Sleeve ni antaranya :

  • Longgar (korang boleh pilih mengikut citarasa korang tapi aku suka baju yang longgar)

  • Menutupi bahagian punggung

  • Lengan yang tidak ketat (senang nak selak time amik wuduk)

  • Cukup selesa dipakai walau ketika beriadah

Terdapat Pelbagai Pilihan Baju

Menariknya tentang Boxy ini ialah mereka menawarkan pelbagai pilihan baju :

1. Microfiber Shirts yang menawarkan :

  • Microfiber T-Shirts
  • Microfiber Short Sleeve
  • Microfiber Long Sleeve
  • Pro-Series Microfiber
  • Microfiber Youth Series


2. Cotton Shirts

  • Premium Cotton Casual Tee
3. Polo Shirts

  • Microfiber Polo Shirts
  • Cotton Polo Shirts


Bagaimana Untuk Membeli?

Cara pembelian baju di Boxy ni sangat lah mudah. Korang cuma perlu mengikut step-step yang aku tunjukkan di bawah ini :

1. Pilih item

2. Letakkan item yang korang pilih ke dalam cart


3. Pilih lagi item (kalau korang nak beli lebih dari 1 item) atau check out


4. Masukkan kupon


 5. Register atau pun log in ke akaun Facebook korang



6. Isikan maklumat penghantaran dan confirmkan jenis penghantaran



 7. Pilih cara pembayaran

8. Setelah semuanya selesai korang cuma perlu tunggu baju idaman korang sampai ke alamat seperti yang telah korang isi di langkah 6 tadi.

Mudahkan? Untuk maklumat lebih lanjut korang boleh layari :

Laman web : https://www.boxy.my/



Artikel berkaitan

19 comments

  1. lengan panjang dan labuh baju tu best, tertarik ^_^

    ReplyDelete
  2. Tengok Min pakai je dah nampak selesa...Kain jenis macamtu kan Sis bayangkan, kalau cuci masuk softener, lps dh kering wowww mesti wangi kan kan...lepas tu pakai, gile selesa...

    ReplyDelete
  3. Banyaknya warna cantik2. biasanya kalau baju microfibre ni warna2 dia basic je. menarik ni boleh buat baju PT baru.

    ReplyDelete
  4. Tertarik tengok lengan panjang dia.Color2 pun cantik, bolehlah nanti akak survey kat werbsite dia. Ni kalau anak tengok pun dia suka ni

    ReplyDelete
  5. Betul ke, penting pakai baju yang selesa. Sis tak suka kalau baju panas. Rengsa setiap masa.Bila panas, hati pun senang panas. Nanti kita letak dalam troli baju dari Boxymy ni.

    ReplyDelete
  6. nampak pun mmg selesa sangat..and warna pepel ni sesuai lah dengan cik min

    ReplyDelete
  7. Tengok pun dah tahu selesa..lebih2 lagi menutup aurat..mmg k mid minat sungguh..harga pun msmpu milik :))

    ReplyDelete
  8. Baju yg cik min pakai ni saiz apa ya.. Saiznya mcm sesuai ngan saya.. Teringin nak try..

    ReplyDelete
  9. mudah ada pihak jual tshirt tangan panjang camni. senang time nak beli. harga tak mahal mana. warna dan saiz pun banyak pilihan.. bagus tu

    ReplyDelete
  10. cantik nya, kalau kain best pakai memang bantu kita rasa confident dan suka pakai berkali2

    ReplyDelete
  11. Kain macam ni selesa kan. Kejap lagi nak singgah la website dia cuci mata

    ReplyDelete