Nights of Fright 5

by - October 24, 2017

Sabtu lepas aku dengan suami beserta blogger dari KBBA 9 berpeluang menyaksikan sendiri hantu-hantu di Night of Fright 5 (NOF5), Sunway Lagoon. Muahaha..memang best dan havoc la. Seronok gila rasa bila sekali sekala meluangkan masa dengan suami dan kawan-kawan kat tempat macam ni.


Apa yang menarik sangat kat NOF5 ni? Gilerrrrr tak menarik?? ada 8 haunted houses, 5 scare zones, 4 show stages & 11 thrill rides yang semuanya boleh buat korang menjerit sepanjang masa tau..korang pilih je mana-mana korang nak masuk (kalau tak mampu nak masuk semua). Cuma tu la..korang terpaksalah beratur sikit untuk masuk kesemua tempat ni. 




NOF5 ni diadakan setiap Jumaat-Ahad bermula 7.30 malam hingga 11.30 malam dari 7-31 Oktober 2017. Jadi datanglah beramai-ramai sebelum berakhir. Aku pasti korang mesti rasa tak menyesal punya datang ke NOF5 ni maklumlah..yang NOF5 sediakan ialah :-

8 Haunted Houses
  • Day of The Dead
  • Island of The Dolls

  • Ouija
  • Dystopia

  • Horrorwood Studios
  • The Ghostbusters Adventure Live
  • Zombie Apocalypse
  • Pontianak vs Pocong

5 Scare Zones
  • Horrorwood Boulevard
  • Zombie Pirates
  • Forest of Fear
  • Judgement Lane
  • March of The Undead
4 Show Stages
  • Horrors Circus Stage
  • Wicked Souls
  • The Egyptian Temple
  • Judgement Stage
11 Thrill Rides
  • Vultures

  • Wagoon Wheel
  • Colorado Splash
  • Fun Fair
  • Apache Pots
  • Tomahawk
  • Pirate's Revenge

  • Carousel
  • Lost City of Gold Scream Coaster
  • Grand Canyon River Rapids
  • Butch Cassidy Trail
Malam tu sebab ramai sangat orang jadi kami tak berpeluang untuk masuk ke semua tempat. Kami cuma sempat masuk ke Island of The Dolls & Pontianak vs Pocong je untuk rumah hantu. Untuk Thrill Rides pulak aku cuma sempat naik Vultures, Butch Cassidy Trail dan Pirate's Revenge je. Orang terlalu ramai jadi tu je yang sempat aku masuk. Tapi pengalaman naik Pirate's Revenge memang buat aku kecut perut..bayangkan rasa ngeri bila mende alah tu berpusing dan terhenti kejap kat atas tu..perghh..ngeri nak mampus..rasa cam terhenti jap degupan jantung..haha..(tak mo naik dah pas ni)




Untuk korang yang nak merasai rasa yang menakutkan tahap maksima ni, korang boleh la membuat tempahan tiket di https://sunwaylagoon.com/nof5/


You May Also Like

6 comments

  1. Bestnya kak min.. Kat dalam tu tak boleh amik gambar ye?

    ReplyDelete
  2. Kalau ai memang tak masuk arr rumah² hantu ni, hehehee!

    ReplyDelete
  3. Hantu merayau2... Tu yg best siap boleh ajak hantu bergambar lagi

    ReplyDelete
  4. masuk sini kena ada teman..haha..teman yang berani

    ReplyDelete