KEDIAMAN SERBA MODEN DI LUMIRA @ EKA HEIGHTS

Lumira di Eka Heights: Gaya Hidup Moden di sini

Eka Heights memperkenalkan Lumira sebagai pilihan kediaman yang mewah dengan sentuhan moden yang segar dan reka bentuk yang menawan


KEDIAMAN SERBA MODEN DI LUMIRA @ EKA HEIGHTS


Maklumat Mengenai Eka Heights (Komponen)

Jika anda sedang berkira-kira untuk mencari rumah kediaman,Eka Heights adalah pilihan yang perlu anda pertimbangkan kerana Eka Heights merupakan sebuah pembangunan baharu yang memperkayakan pengalaman kehidupan moden.

Terletak di bahagian barat Seremban, Eka Heights mempunyai kelebihan akses yang baik melalui laluan utama seperti Lebuhraya Utara-Selatan dan Penghubung KLIA. Ia terletak secara strategik di dalam Kawasan Pembangunan Wawasan Malaysia (MVV), sebuah kawasan pertumbuhan yang sedang berkembang dari Kuala Lumpur ke Negeri Sembilan.

Bandar ini merangkumi 10 presint perumahan yang bersambung, dengan jumlah unit sebanyak 3,620 unit.

 

KEDIAMAN SERBA MODEN DI LUMIRA @ EKA HEIGHTS

Kemudahan Hub Komersil

Eka Biz, sebuah pejabat kedai yang terletak dalam pembangunan Eka Heights, dijadikan sebagai kawasan eksklusif yang direka khas untuk penduduk Eka Heights. Ia menawarkan keselesaan yang dengan pelbagai kemudahan tempat makan, rekreasi, dan membeli-belah yang terdapat depan pintu sahaja. Selain itu, penduduk juga berpeluang memilih dari pelbagai pusat komersial berdekatan, termasuk Sendayan MetroPark, Tiara Biz, dan Sendayan Merchant Square.

 

Nikmati Gaya Hidup Bersebelahan Alam di Taman Mageka yang Luas 15.5 Ekar

Bukan itu Sahaja, pembangunan mewah ini turut dikelilingi oleh Taman Mageka yang dirancang landskap dengan teliti seluas 15.5 ekar, yang mempunyai tasik yang tenang dan pelbagai kemudahan kediaman mewah bagi memastikan gaya hidup yang lengkap bagi bakal penduduk.

Antara kemudahan sukan dan rekreasi yang disediakan adalah padang futsal, padang bola keranjang, padang badminton, giant swing, patung-patung menarik, laluan refleksi, plaza jam matahari, dan pelbagai kemudahan lain. Tambahan pula, kawasan permainan juga disediakan bagi memberikan ruang yang menyeronokkan dan selamat bagi kanak-kanak untuk menikmati.

 

KEDIAMAN SERBA MODEN DI LUMIRA @ EKA HEIGHTS

Kemudahan Gaya Hidup yang Komprehensif

Eka Heights juga berhampiran dengan mercu tanda dan kemudahan gaya hidup yang terkenal. Untuk hiburan, terdapat d'Tempat Country Club, family club terbesar, dan X-Park Sendayan yang merupakan tempat hiburan terbesar di Negeri Sembilan dengan 34 ekar tarikan menarik, ruang acara, dan kemudahan sukan ekstrem yang terletak hanya 10km jauhnya.

Selain itu, pusat-pusat pendidikan seperti SK Sendayan, SMK Bandar Sri Sendayan, dan SMK (Felda) Seri Sendayan juga terletak kurang dari 10km jauhnya. Pusat-pusat komersial seperti Tiara Biz, Sendayan Metropark, dan Suriaman Biz juga hanya berjarak kurang dari 10km. Sementara itu, Masjid Sri Sendayan, sebuah mercu tanda baru yang menjadi ikon di Bandar Seri Sendayan, juga hanya terletak kurang dari 10km dari Eka Heights.

 

Maklumat Projek

  1. Pelancaran Akan Datang

       Lumira - Rumah Teres Dua Tingkat

       Saiz 20’ x 70’

       Keluasan 1,607 kps

       4 Bilik Tidur & 3 Bilik Air

       Harga bermula dari RM 405,000

       Jumlah Unit: 193

       Taman perumahan eksklusif dengan tema muzik, di mana dek gitar telah dihasilkan dengan seni untuk menyediakan pemandangan yang indah bagi penduduk. Penduduk dapat menikmati pelbagai kemudahan termasuk kawasan bermain kanak-kanak, buaian, separuh padang bola keranjang, stesen gym, dan banyak lagi.


KEDIAMAN SERBA MODEN DI LUMIRA @ EKA HEIGHTS
 

Kemudahan Tambahan

  1. Susunan Ruang Luas & Fleksibel

       Susunan yang terintegrasi dengan ciri kehidupan multigenerasi seperti bilik tambahan yang luas di tingkat bawah.

  1. Keluasan Halaman

       Halaman luaran yang luas sehingga 14 kaki.

  1. Ruang Terbuka

       Menikmati Taman Mageka seluas 15.5 ekar & Taman Perumahan.

  1. Porch Kereta Tanpa Tiang

       Porch kereta tanpa tiang membolehkan pemilik memarkir 2 buah kereta dengan mudah

  1. Kawasan Yang Selamat

       Perumahan ini dilengkapi dengan pusat kawalan keselamatan yang ketat bai memastikan kesejahteraan penduduk


KEDIAMAN SERBA MODEN DI LUMIRA @ EKA HEIGHTS


Eka Heights pastinya sebuah tempat kediaman yang bukan sahaja mewah dan selesa untuk didiami malah sebuah perumahan yang sangat selamat untuk dihuni oleh seisi keluarga. Bagi mereka yang berminat untuk mendapatkan maklumat lebih lanjut mengenai Eka Heights, anda boleh menghubungi  atau daftar sekarang di ;

Website : https://www.ekaheights.com

Facebook : @matrixconceptshomes

Instagram : @matrix_concepts

Talian : 1800 88 2688

Post a Comment

9 Comments

  1. Wow, harga die berpatutan jugak ye. Dah La besar. Bile min nak ajak eddy open house?

    ReplyDelete
  2. memang impian sungguh la Lumira niii...sempurna utk bina keluarga dekat sini...kan?

    ReplyDelete
  3. memang impian sungguh la Lumira niii...Sally suka sangat dia punya persekitaran...sempurna utk bina keluarga dekat sini...kan?

    ReplyDelete
  4. boleh dah laa sis pindah ke situ. best tau

    ReplyDelete
  5. Best kan rumah macam ni. Ada banyak kemudahan berdekatan. Persekitaran yang cantik dan selesa.

    ReplyDelete
  6. nicee! kalau dapat ni, memang duduk situ jee tak nak pergi mana hahaha

    ReplyDelete
  7. Kak Min sudi ke nak berjiran ngan saya? Saya suka betul la layout rumah nie

    ReplyDelete
  8. Memang berbaloi sangat kalau beli rumah kat sini kan Min..

    ReplyDelete
  9. Nampak elit kawasan perumahan ni. Sesuai sangat untuk yang sukakan kejiranan yang tak memeningkan kepala. Hihi

    ReplyDelete