Nikmati Anugerah Muzik Seoul ke-32 Dengan Kerjasama Yippi Secara Percuma Di Aplikasi Yippi

Khas buat peminat-peminat K-Pop! Ini ada berita yang menggembirakan kerana anda bakal menyaksikan  Siaran Langsung Anugerah Muzik Seoul ke-32 iaitu satu acara yang amat dinantikan oleh seluruh peminat-peminat K-Pop.


Nikmati Anugerah Muzik Seoul ke-32 Dengan Kerjasama Yippi Secara Percuma Di Aplikasi YippiAcara yang cukup berprestij ini  bakal dianjurkan  bersempena meraikan selebriti terbaik dalam industri hiburan Korea Selatan - Anugerah Muzik Seoul ke-32. Majlis yang dinantikan seluruh masyarakat dunia  bakal diadakan pada 19 Januari 2023 di Taman Olimpik, Gimnastik Olimpik Arena di Seoul, Korea Selatan.


Buat pengetahuan, Anugerah Muzik Seoul adalah salah satu anugerah muzik tahunan terbesar dalam industri Korea Selatan dan telah dihoskan oleh akhbar tempatan Sports Seoul sejak tahun 1990. Untuk acara tahun ini ianya lebih hebat, dimana akan dipertontonkan kepada seluruh negara melalui penstriman siaran secara langsung bersama applikasi Yippi.


Bayangkan sepanjang acara berlangsung anda akan dapat menyaksikan semua selebriti kegemaran anda dalam bidang muzik di Korea Selatan akan berkumpul didalam majlis yang cukup gemilang. Barisan selebriti yang terlibat datangnya daripada pelbagai genre muzik seperti balada, hip-hop, R&B, rap yang juga samada individu mahupun berkumpulan. Acara ini bukan sahaja meraikan artis-artis yang cemerlang pada tahun lepas bahkan satu majlis penghargaan buat mereka yang terlibat dalam bidang seni muzik.

 

Senarai percalonan artis telah diumumkan pada 6 Disember 2022 yang lalu menerusi laman web rasmi Anugerah Muzik Seoul ke-32. Antara artis terkenal yang terlibat di dalam acara ini adalah  kumpulan BTS, (G)I-dle, Lim Young-woong, Blackpink, Girls’ Generation, Twice, Ateez, Kang Daniel dan Monsta X.


Nikmati Anugerah Muzik Seoul ke-32 Dengan Kerjasama Yippi Secara Percuma Di Aplikasi YippiBagaimana Untuk Muat Turun Aplikasi Yippi?


Bagi mereka yang baru pertama kali mendengar tentang aplikasi Yippi ini pasti akan tertanya bagaimana untuk memuat turun aplikasi ini dan apakah aplikasi Yippi ini? 


Yippi merupakan SuperApp yang didatangkan bersama e-ganjaran yang membolehkan pengguna memperolehi, mengumpul dan berbelanja menggunakan mata dari Yippi.Dengan Yippi bukan sahaja anda boleh membayar bil utiliti dan bil mudah alih tetapi juga boleh membuat penebusan mata yang boleh digunakan untuk pembelian F&B, platform dalam talian membeli-belah, melancong, hiburan, kecantikan dan penjagaan kesihatan.Nikmati Anugerah Muzik Seoul ke-32 Dengan Kerjasama Yippi Secara Percuma Di Aplikasi YippiSelain itu, Yippi turut mempunyai ciri-ciri seperti terdapat didalam media sosial, penyampaian teks (messanger) dan penstriman siaran langsung untuk keseronokan pengguna. Sehingga kini, Yippi mempunyai lebih daripada 142,000 pengguna dengan majoriti pengguna lelaki. Kumpulan umur terbesar pengguna Yippi adalah didalam lingkungan 25-34 tahun, diikuti oleh 18-24 tahun.


Dengan K-wave yang semakin berkembang, kaloborasi Yippi bersama Anugerah Muzik Seoul pasti dinantikan oleh peminat K-pop! 

Jangan lupa untuk muat turun “Yippi” daripada Apple App Store atau Google Play Store anda. Daftar adalah percuma dan jom sama-sama kita menikmati segala faedah yang diberikan oleh Yippi . 

Untuk rujukan pautan:
Laman Web Rasmi Yippi: https://www.yippiweb.com/
IG Yippi: @yippiofficial


Anugerah Muzik Seoul x Yippi


Khasnya bagi peminat muzik K-Pop pastinya sangat menantikan Anugerah Muzik Seoul ke-32 ini. Oleh yang demikian untuk Anugerah Muzik Seoul kali ini akan bekerjasama dengan Yippi bagi penstriman siaran langsung untuk tontotan masyarakat seluruh dunia. Ianya adalah siaran percuma menerusi Yippi Live dari aplikasi Yippi.

 

Anugerah strim secara langsung boleh didapati dengan hanya klik pada ikon Playz. Penonton boleh menyaksikan acara selebriti berjalan diatas karpet merah seawal  jam 4.00 petang +8GMT, diikuti dengan acara anugerah pada jam 6.00 petang +8GMT.

 

Jadi jangan lupa untuk tonton Anugerah Muzik Seoul ke-32 menerusi Apps Yippi pada 19 Januari 2023 dan jangan lupa juga untuk vote ya! https://www.seoulmusicawards.com/vote

 

Anugerah Muzik Seoul: https://www.seoulmusicawards.com/


Siapa pilihan anda? Kalau aku pastilah BTS yang menjadi kegilaan dunia tu..hehe

 

Jom Sertai Peraduan dan Memenangi pelbagai Hadiah Menarik


Yippi juga ada menganjurkan peraduan dengan tawaran hadiah-hadiah yang cukup menarik sepanjang siaran langsung  Anugerah Muzik Seoul ke-32  pada 19 Januari 2023 sehingga  8.00 malam +8GMT.


 

Antara hadiah yang ditawarkan seperti  20 set barangan Kpop termasukla album, photocards, photobooks, keyring, plush doll dan pouch. Setiap satu hadiah bernilaUS$50.


Cara menyertai:

·                  Muat turun  applikasi Yippi & Win. 

Seramai 10 pemenang akan dipilih daripada mereka yang telah memuat turun  serta pendaftaran baharu dengan kod rujukan khas SMAMalaysia. Pemilihan pemenang adalah akan dibuat oleh sistem secara rawak. Pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui mesej di Yippi·                  Kongsi, Tag & Menang (10 Pemenang dipilih daripada Halaman Facebook Rasmi Yippi SAHAJA)

Di mana 10 orang bertuah yang berkongsi siaran dari halaman Facebook Rasmi Yippi mengenai peraduan pemberian SMA (pemberitahuan tentang siaran akan diberitahu kelak). Jangan lupa untuk tag 3 rakan didalam komen bersama hashtag #Yippi #SMAMalaysia #SMA #SuperApp

#SocialMessaging #LettheWorldKnowYou #SocialRewards #Kpop #YippiLive. Pemenang bertuah akan dimaklumkan melalui mesej Facebook.  

Jom strim bersaama Yippi,

Dapat tonton selebriti digemari,

Di Acara Anugerah Muzik Seoul yang ke-32,

Bersama peminat K-Pop seluruh dunia.

 

 

Post a Comment

0 Comments