Mudahnya Berbelanja Dengan my1MK!

by - Friday, December 25, 2020

Sejak Covid-19 melanda dunia ni apa yang aku perasan ia mengubah corak kehidupan kita. Mahupun dari segi pergaulan, kehidupan sosial hinga ke perniagaan. Jika dulu kita lebih gemar berbelanja di shopping kompleks, kini kita lebih memilih untuk berbelanja secara online.

Aku pun begitu..tak terkecuali langsung! Aku lebih memilih untuk kekal di rumah dan hanya berbelanja atas talian. Lebih mudah, selamat dan selesa!


Bagi mereka yang tinggal di Kuala Lumpur kemudahan itu tentu lebih meluas. Misalnya baru-baru ini Mont Kiara telah melancarkan digital platform mereka sendiri yang boleh di akses terus melalui lama web mereka www.1mk.com.my bagi memenuhi permintaan pelanggan.

Melalui platform ini pelanggan bukan sahaja boleh menempah makanan malah turut boleh menempah barangan dapur untuk dihantar ke depan pintu rumah. 

 

Bagaimana Cara Membuat Tempahan Melalui my1MK

Sempena pelancaran ini pelanggan bakal menikmati ;

  • RM5 untuk setiap tempahan melalui my!MK dengan memasukkan kod my1MK5off (tertakluk kepada 50 pelanggan terawal dengan pembelian melebihi RM25 sahaja)
  • Tenant yang terpilih akan menawarkan promosi istimewa sehingga 31 Disember 2020

 Berikut adalah langkah untuk membuat tempahan secara online di my1MK ;

  1. Pergi ke laman web www.1mk.com.my
  2. Tekan butang Order Now di bahagian Best Seller atau klik pada logo kedai yang mengambil bahagian.
  3. Pilih item dan kuantiti kemudian klik Add to Order
  4. Lihat butiran tempahan anda di shopping cart. Pilih masa dan tarikh penghantaran dan isikan detail yang diperlukan
  5.  Tandakan di kotak  'I understand and I'm ready to submit my order' dan klik Submit Order
  6. lengkapkan bayaran dan anda bakal menerima pengesahan tempahan anda melalui WhatsApp dan tunggu tempahan anda sampai ke tangan anda


Apa Yang Boleh Dibeli Melalui my1MK?

Terdapat lebih 30 restoran dan kedai yang menerima tempahan melalui platform ini. Antara yang terlibat adalah A&W, DJ Kitchen Buldojang, Kodawari Menya, NY Burger Co., Apros Eyecare, Chon Dak, Kind Kones, Mercat Barcelona Gastrobar, Salad Atelier, O’ Coffee Club, Setagaya Ramen, ProEyes Studio, Ying Ker Lou, The Barn, Sukiya, Urban Retreat Spa, Union Artisan Coffee, Bom Bom Print and Party Shop, Chubit’s Village Cafe, PastryVille, Village Grocer, Daruma Syokudo, AM Skin Factories, Reviderm Skinmedics, Fly Flot, D’ Natural Hair and Beauty House, Golden File Nail Salon & Spa, Young Explorer and Woman Z World. 


 A&W


Siapa je yang tak kenal dengan A&W? Sejak 1963 lagi A&W mula dibangunkan..dah lebih 50 tahun dalam pasaran jadi agak mustahil jika ada yang tak kenal A&W. 

Jika anda peminat Rootbeer Float, Coneys dan Curly Fries A&W jangan lupa untuk menempah makanan kegemaran anda melalui my1MK




Order on my1MK: https://otomate.co/otw2u/1mk-aw 


Location: G-25 (Level G)

Phone Number: 03-6206 1663

Homepage: www.anwmalaysia.com.my 

Opening Hours: 10.00am - 10.00pm (daily)



 Chubit's Village Cafe


Menghidangkan pelbagai menu yang menginatkan anda tentang kampung halaman.





Order on my1MK: https://otomate.co/otw2u/1mk-chubitsvillage 


Location: Unit LG-18 & LG-18 (AS), Lower Ground Floor

Phone Number: +60 11-1024 8248

Homepage: https://www.facebook.com/chubitsvillage/ 

Opening Hours: 10.00am to 10.00pm (daily)




Bom Bom Print & Party Shop


BomBom Print & Party Shop menyediakan perkhidmatan barangan untuk sebarang majlis, hadiah dan banyak lagi, Dari hadiah harijadi hingga ke majlis ulang tahun perkahwinan segala yang anda inginkan ada di sini





Order on my1MK https://otomate.co/otw2u/1mk-bom-bom-party 


Location: LG-15 & LG-16 (Level LG)

Phone Number: 012-2866 499

Homepage: https://www.facebook.com/BomBom-Print-Party-Shop-300488930157088/




Untuk maklumat lebih lanjut sila layari my1MK di www.1mk.com.my, https://www.facebook.com/1montkiara/videos/376693170099084

https://www.facebook.com/224599236679/videos/1475554022835436 




Artikel berkaitan

2 comments

  1. Kita suka A&W kak. So boleh guna my1mk la nih eh kalau nk order.

    ReplyDelete
  2. Ok. Nak install. Penuh dah dgn aplikasi.

    ReplyDelete