5 Produk Jagaan Terbaik Keluarga Yang Perlu Ada di Setiap Rumah

by - Friday, March 06, 2020

Menjadi seorang ibu bukanlah tugas yang mudah. Seorang ibu biasanya akan memastikan keperluan keluarga pasti terjaga dengan rapi. Untuk entry kali ini aku nak kongsikan dengan korang 5 produk jagaan terbaik keluarga yang perlu ada di setiap rumah.

5 Produk Jagaan Terbaik Keluarga Yang Perlu Ada di Setiap Rumah


1. BabyOrganix Naturally Kinder Hand Sanitiser (60ml)

Memandangkan sekarang dunia dikejutkan dengan penularan wabakCovid-19, aku sangat menitikberatkan soal kebersihan dan benda yang wajib ada di rumah ialah hand sanitizer. Untuk hand sanitizer ni aku cadangkan korang menggunakan BabyOrganix Naturally Kinder Hand Sanitiser (60ml) kerana ianya :

  • 100% semulajadi, antibakteria dan ideal untuk kulit sensitif dan bayi
  • Selamat jika tertelan formulasi membunuh 99.9% bakteria, kuman, kulat dan virus.
  • Bebas alkohol
  • Secara semulajadi Kinder Hand Sanitizer adalah anti-patogen berasaskan tumbuhan 100% yang dibangunkan di Amerika Syarikat. Ia selamat untuk menelan formulasi membunuh 99.9% bakteria, kuman, kulat dan virus.
  • Selamat digunakan pada bayi dan kulit yang sensitif.

2. BabyOrganix Naturally Kinder Sanitising Water (400ml)



  • Formula mesra alam
  • Selamat untuk alam sekitar
  • Bahan-bahan semulajadi yang digunakan
  • Anti Bakteria
  • Tiada Bahan Nasty
  • Biodegradable

3. Ichiro BAC BUSTER Hand & Body Sanitizer (100ml x 3)



  • Membunuh 99.99% daripada kuman & bakteria
  • Bukan Toksik
  • Bahan non-corroding.
  • Bebas alkohol
  • Paraben percuma
  • Ia adalah alternatif untuk penggubalan alkohol daripada jangkitan pandemik.
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, terutama mereka yang mempunyai kulit sensitif seperti pesakit ekzema, bayi dan anak-anak.


4. Kuku Duckbill KU9020 Flexible Digital Thermometer


Ini alat yang paling penting mesti ada disetiap rumah. Tambahan dengan keadaan global sekarang, thermometer pada aku sangat la penting. Kalau nampak anak-anak tak sihat cepat-cepat check suhu badan sebelum bawa ke klinik.

5. MILTON Washing Up Liquid


Untuk mereka yang ada bayi aku cadangkan korang untuk menggunakan Milton Washing Up Liquid ni sebab ianya sangat selamat untk bayi korang. Maklumlah, pencuci biasa kadangkala tidak selamat untuk bayi.





  • Mengeluarkan lebihan susu & filem putih dengan berkesan
  • Memastikan botol bayi selamat dan pembersihan susu
  • Ideal untuk mencuci semua barang bayi dan keluarga
  • Dirumuskan untuk kulit sensitif
  • Percuma tanpa wangi, tanpa pewarna & percuma Paraben
  • Diuji secara dermatologi
  • Tiada bahan kimia
  • Dibuat di Denmark



Bagaimana Nak Dapatkan Semua Keperluan Ini?

Secara jujur aku memang jarang keluar, pulak-pulak sekarang dengan wabak Covid-19 yang turut menyerang negara kita maka aku lebih selesa membeli belah secara atas talian dan pastinya OCTAPLUS menjadi pilihan aku.

Macam yang aku pernah terangkan di dalam entry aku yang terdahulu mengenai Octaplus (KLIK SINI), berbelanja di Octaplus memberi aku kelebihan dari segi ganjaran 'Cashback' yang sangat menguntungkan aku.





Selain itu, korang nak membeli barang apa pun kebanyakkannya memang ada terjual di sini. Bagi mereka yang mencari barangan keperluan untuk anak-anak, untuk bayi dan segala produk penjagaan keluarga wajib untuk menggunakan aplikasi Octaplus ini!

Buat pengetahuan korang barang-barang yang aku ceritakan di atas tadi tu aku beli di Octaplus. Memandangkan ada terlalu banyak barisan merchant di laman web Octaplus ni jadi aku tak boleh la nak senaraikan satu persatu tapi antara pilihan khas untuk ibu-ibu yang mencari keperluan untuk anak dan keluarga, korang boleh membeli dengan Motherhood. 

Barang yang tersenarai di atas semuanya aku beli di Motherhood. Paling best, macam yang aku cerita la..bukan setakat memudahkan kerja aku sebab aku dah tak payah nak keluar ke shopping mall tapi mereka juga memberi pulangan wang pada setiap pembelian kita. Cashback sehingga 5.5% pulak tu. Korang boleh klik ni untuk bershopping .

http://bit.ly/31YqSnS



Sebagai ibu-ibu yang sentiasa sibuk menguruskan rumahtangga dan anak-anak, kadangkala keperluan diri juga terabai. Tapi jangan bimbang, dengan adanya aplikasi Octaplus ni korang juga boleh membeli belah segala keperluan korang sebagai ibu-ibu yang sentiasa sibuk di sini. Sephora juga adalah salah satu merchant yang ada di Octaplus ni tau!

Aku rasa lagi untung menggunakan aplikasi Octaplus ni berbanding kalau kita keluar shopping sendiri sebab untuk Sephora ni je Cashback dia up to 6.6%!! Nah korang boleh klik link ni untuk teruskan bershopping di Sephora 

http://bit.ly/2IF2W2n



Nak beli pakaian untuk anak-anak atau seisi keluarga pun boleh jika korang menggunakan aplikasi Octaplus ni. Buat pengetahuan semua, Cotton On pun adalah merchant di aplikasi Octaplus. Jadi sekarang dah tak ada alasan untuk ibu bapa di luar sana untuk menyediakan pakaian  seisi keluarga. Dah la cashbacknya up to 3%..banyak tu wei korang. 

Teruja? Boleh terus klik link ni untuk bershopping 

http://bit.ly/2YmaJse



Macam berbaloi sangat rasanya jika berbelanja menggunakan aplikasi Octaplus ni kan? Korang bukan je dapat berjimat malah dapat lagi pulangan wang atas setiap pembelian. Lagi pun mengikut pengalaman aku, berbelanja meggunakan aplikasi Octaplus ni servicenya agak laju. 

Hehehe..ni sambil-sambil aku dok cerita kat korang pasal kelebihan Octaplus, aku pun sempat membeli sanitizer untuk diri sendiri. Maklum la guys, sekarang kita kena ambil langkah berjaga-jaga dan sentiasa menjaga kebersihan..Covid-19 dah menjangkiti lebih dari 50 orang dah.

Kalau korang nak beli sanitizer yang asyik kehabisan stock jika di farmasi-farmasi atau kedai-kedai diluar sana, apa kata korang klik je link ni.. Insyallah masih ada stock lagi  http://onelink.to/bebelancikmin 

Apa pun untuk tahu lebih lanjut mengenai Octaplus ni, korang boleh terus ke :

Website : https://octaplus.io/web
Facebook : https://web.facebook.com/octaplus.io/
Instagram : https://www.instagram.com/octaplus_my/

Artikel berkaitan

0 comments