Rancang Perkahwinan? Royale Palace Skyview Jawapannya!!

by - Tuesday, February 25, 2020

Merancang perkahwinan dalam masa terdekat? Aku cadangkan untuk korang adakan majlis korang di Royale Palace Skyview, Cyberjaya. 


Semalam aku berkesempatan untuk melihat sendiri dengan lebih dekat Royale Palace Skyview. Ternyata sangat berbaloi untuk adakan majlis di sini. Tempatnya selain luas, dekorasinya sangat cantik dan nampak mewah. Aku pasti kalau korang adakan majlis perkahwinan di sini, mesti majlis korang akan diingati dan dikagumi.




Terletak di aras 10, Skytech Tower 2, pemandangan di sini pastinya indah dan sebab itulah digelarkan 'skyview'. 


Pakej Yang Disediakan Royale Palace Skyview

Terdapat beberapa pakej yang disediakan di sini. Jom aku tunjukkan korang 'Basic Pakage' dahulu sebelum aku pergi lebih lanjut.

BASIC PACKAGE

Catering
·         Nasi Hujan Panas/Nasi Minyak
·         Nasi Putih
·         Ayam Goreng Rempah/Ayam Berlada
·         Daging Kurma/Rendang
·         Dalca Sayur/Jelatah
·         Acar Buah & Papadom
·         Fruits
·         Cordial Water & Plain Water
Coffee Corner (300 pax)
·         2 Type of Kuih
·         Teh O
Decoration
·         Pelamin by RP Team
·         Walkway Decoration
·         High Table Decoration
·         Arch Decoration
Wedding Bridal Attire
·         Busana B&G by Altelia Amani
·         Basic accessories & shoes
·         One Make up Session
Hall Equipment
·         30 Table & 300 Victorian Ghost Chair
·         2 Unit Buffet Line
·         1 High Table Set
·         1 Unit of Cake Table
·         1 Unit of Doorgift Table
·         1 Unit of Gift Table
·         Main Stage 28 feet x 12 feet
·         Stage Meja Adab 28 feet x 8 feet
·         2 Set of VVIP table
·         Uniform Waiter
Package Inclusive
·         Garden area
·         Sound System
·         Wedding Cake
·         Parking Space
·         Lobby Area
·         Holding Room
·         Surau (Level 1)
·         Grand Photowall by RSVP
FOC
·         Fresh Hand Bouquet

Selain Pakej Asas (Basic Package), terdapat beberapa lagi pakej mengikut bajet korang. Antaranya :


  • Full Package
  • Dome Package
  • Corporate Package
  • Grand Hall Nikah Package
  • Rental Hall (for Nikah only)
  • Full Nikah Package
Oh ye! Selain untuk adakan majlis perkahwinan, di sini turut menerima tempahan untuk majlis makan malam, majlis pelancaran produk dan pelbagai majlis. Pendek kata, bukan hanya majlis perkahwinan yang sesuai diadakan di sini.



Pakej Buffet Yang Menarik Dan Enak

Aku dah cuba merasai makanan yang disediakan dalam pakej buffet dan aku pasti rasanya sangat tidak mengecewakan. Paling aku suka semalam ialah acar buah dan daging masak hitam! Perghhh..seriously sangat sedap ye. Dah la dagingnya sangat lembut. 




Antara makanan lain yang aku cuba semalam ialah ayam masak merah, dalca, kuih muih dan banyak lagi la.





Sedikit Tentang Royale Palace Skyview

Sebenarnya Royale Palace telah diasaskan pada tahun 2016 dan diuruskan oleh RSZ Venture Sdn.Bhd. Mereka bermula di Seksyen U6 Shah Alam. Setelah 4 tahun beroperasi, kini Royal Palace mengembangkan sayap mereka dengan membuka Royale Palace Skyview yang terletak di Cyberjaya pula.

Menurut Zaileen Yusnita iaitu Board of Royale Palace Directors
"Lokasi kami yang tiada tandingan di tengah-tengah Cyberjaya. Sama ada majlis perkahwinan, makan malam atau pelancaran produk, kami dilengkapi dengan kemahiran dan komited untuk memastikan pelanggan kami menikmati acara yang perlu diingati. Kami amat berbangga dengan semua kerja yang telah dilakukan dan ia jauh lebih daripada sekadar rupa baru. Tempat ini sesuai untuk perkahwinan dan acara yang besar."

Royale Palace Skyview kini beroperasi dari pukul 9 pagi hingga 6 petang, 5 hari seminggu iaitu Selasa hingga Ahad. Apa yang menarik lagi, terdapat beberapa kemudahan yang disediakan di sini seperti :

  • Wheelchair accessibility
  • 10 tier parking space
  • Changing room and Holding room
  • Rooftop and garden area
  • Surau (Level 1)
  • Basic decoration and sound system included
  • Ballroom with air conditioned
  • Open air with designated smoking area.


Untuk maklumat lanjut mengenai Royale Palace Skyview ni, korang boleh rujuk di bawah :


Alamat : Level 10, Skytech Tower 2, MKN Embassy Techzone, 
Jalan Teknorat 2, Cyber 4, 63000 Cyberjaya
Selangor Darul Ehsan.

Contact No. : 019-3316728 (Rashman), 016-4450538 (Pogy)

Waze : Skytech Tower 2

Artikel berkaitan

14 comments

  1. Rawlins suka view kat luar tu - sangat indah kan. Ruangannya sesuai untuk intimate family gathering gitu

    ReplyDelete
  2. Nak tempat yang ekskluif untuk perkahwinan bolehlah buat kat sini. Paling penting tempat yang selesa dan katering mesti nak sedap. Tu je penting kalau acara kahwin kan. Nanti sis tempah sinilah.

    ReplyDelete
  3. aduhai cantiknya dekorasi luar dan dalam dia..kalau suka garden wedding pun tentu boleh discuss untuk buat dekorasi taman kat bahagian rooftop dan garden dia tu..

    ReplyDelete
  4. Memang strategik kawasan yang dipilih. Mudah juga untuk sesiapa saje nak buat majlis sbb nampak eksklusif. Yang penting makanan kena sedap

    ReplyDelete
  5. Best sangat tengok sebab dekat skyview kan.. So view dri atas emmng cantik.. Dengan angin lagi.. Dekorasi pun cntik. Tempat bokeh tahan juga besar.. Outdoor paling best

    ReplyDelete
  6. Bestnya kat kawasan luar outdoor tu hehehe tempat bukan sahaja bersanti dan juga bersembang tapi tempat orang buat TikTok kat situ wakakkaka.. Dewan ni selesa dan juga tenang jer serta pemandangan cantik dari tingkat 10..

    ReplyDelete
  7. ootd kat luar tu cantik.
    baik pengantin mahupun tetamu. confirm wonderful nanti gambarnya.
    pe pun, makanan yg utama kan bila buat wedding ceremony ni.
    tu utk meraikan tetamu yg dtg. sesedap nampaknya makanan tu :) yummy!

    ReplyDelete
  8. Uiii grand gile deko dia..sejak-sejak ni memang suka nengok dekorasi pelamin dan semua..nak cari idea untuk persiapan anak nanti hehehe...
    Tapi kat KL kemain banyak, kat JB ni kurang sikit yang 'gah' tapi harga 'sweet' hehehe

    ReplyDelete
  9. Menarik betul tempat2 buat wedding sekarang! Senang pakej semua tersedia! Boleh la saya riki2 adik ipaq pun nak kawin hujung thn ni...

    ReplyDelete
  10. cantik tempatnya, kalau food pun sedap2 mesti ramai orang akan dapatkan khidmat disini

    ReplyDelete
  11. Nice giler tempat ni. Ruang dewan yang mencukupi dan cantik. Bosan-bosan, leh duduk kat bahagian luar tu. Angin kuat dan cantik kalau nak bergambar

    ReplyDelete
  12. Cantiknya dewan ni macam istana. Pilihan makana dia juga banyakkan

    ReplyDelete
  13. Cantik tempat ni, banyak spot for photos and makanan juga nampak sedap

    ReplyDelete
  14. grand betul ni.. ekslusif sungguh dh mcm cerita dongeng plak rasa... menu makanan pun menarik.. tip top!

    ReplyDelete