300 Hidangan Menarik Sepanjang Ramadhan di Paya Serai, Hilton Petaling Jaya

by - March 13, 2018

Lebih kurang 2 bulan lagi kita semua bakal menyambut bulan Ramadhan. Biasalah..kita di Malaysia ni biasanya kalau bulan Ramadhan memang meriah dengan majlis-majlis untuk berbuka puasa.

Sempena bulan Ramadhan Al-Mubarak yang bakal berkunjung tiba pada 17 May 2018 nanti, Restoran Paya Serai, Hilton Petaling Jaya akan menyajikan 300 jenis hidangan sepanjang Ramadhan. Apa yang menariknya Hilton Petaling Jaya ini akan mengetengahkan banyak masakan ala kampung yang pasti buat tidak mengecewakan.



Menariknya untuk tahun ini, selain hidangan buffet yang disediakan di dalam Restoran Paya Serai ni..terdapat juga food truck yang tersedia di luar namun yang pasti semua ni termasuk dalam harga yang korang akan bayar untuk menikmati 300 jenis hidangan ni.


Dan yang paling istimewa, persembahan angklung akan menemani sepanjang majlis berbuka puasa nanti. Jadi sambil makan sambil menikmati persembahan angklung. Memang menarik sangat-sangat.


Apa Hidangan Yang Bakal Menggegar Iman Tu?

Seriously memang banyak sangat hidangan. Aku sure korang mesti akan makan sampai tak boleh nak bangun macam aku haritu..hahah..dah macam ular sawa dah korang. Terlalu banyak hidangan yang menarik yang memang aku yang kononnya tengah kontrol makan ni tak mampu nak menolak godaan.

Ada banyak sangat station-station sampaikan aku haritu tak mampu pun nak tawaf semua station. Antara station yang ada kat situ ialah  :

Station Nasi Kandar
  • Nasi putih
  • Kari ikan bawal
  • Daging rendang mamak
  • Telur ikan goreng
  • Teloq dadar chinese
  • Sotong masala
  • Ayam goreng mamak
Station Lauk Gulai Kawah & Claypot
  • Yee mee
  • Kari kepala ikan salmon
Station Lemang
  • Lemang jagung/pulut hitam & pulut
  • Rendang ayam/daging/kambing/rusa
  • Ketupat nasi/ketupat palas
  • Kuah kacang



Ayam golek
Sup Gear Box/isi lembu



Station Makanan Laut Panggang
  • Ikan/sotong/udang


Station Lontong
  • Sayur lodeh
  • Nasi himpit
  • Serunding daging/ikan/ayam

Station Tempura

Station Makanan India
  • Tandoori ayam/sayuran
  • Fish Tikka
  • Kebab kambing
Station Makanan Timur Tengah
  • Kambing golek
  • Nasi arab

Station Roti
  • Tossai
  • Roti Canai
  • Roti Boom
  • Murtabak
  • Dalcha
Teppanyaki Bar
  • Pelbagai pilihan sayuran
  • Pelbagai pilihan daging
  • Apam balik
  • Dim sum station
  • Noodle House
  • Tau fu fah
  • Island of Ice cream

Station Masakan Jawa
  • Nasi kukus
  • Lidah sapi bakar bersama air asam
  • Ayam penyet
  • Ulaman, sambal penyet dan kicap ABC

Nasi ayam Hainan

Indian Corner
  • Beriani ayam
  • Lamb Shank Masala
  • Ayam Karaikudi
  • Kari ikan GOA
  • Aloo Methi
  • Snake Gourd kuttu


Kampung Melayu
  • Kari ketam ubi keledek
  • Daging salai dengan rebung
  • Siput sedut masak pedas
  • Ayam masak merah
  • Kepah dengan cendawan kukur
  • Pajeri terung
Kepah dengan  cendawan kukur

Siput Sedut Masak Pedas

China Town
  • Tiger prawn with coconut
  • Fried rice with salted egg and chicken
  • Wok fried beef "Mongolian style"
  • Loh Hoon Chai
  • Fried crispy fish tom yam chili sauce
  • Braised Szechuan Tofu with minced meat
Western
  • Beef petties
  • Mexican rice and chicken
  • Sea Bass butter sauce
  • Grilled beef
  • Macaroni and salmon
  • Chicken Roulade

Pelbagai Jenis Kerabu
Gado-gado
Pelbagai jenis sambal termasuk sambal tempoyak, cencalok dan budu




Pelbagai jenis kuih muih dan manisan






Food Truck Area
  • Station durian
  • Rojak mamak dan cendol
  • Char kuey teow
  • Putu bambu


Haaa..tu antaranya aje lah. Aku nak taip semua pun dah tak larat hahaha..yang penting memang banyak giler dan menarik giler semua jenis hidangan.

Sebagai umat Islam yang memang taat dengan perintah Allah, pastinya kemudahan untuk solat yang jadi keutamaan..haaa..jangan bimbang sebab surau yang sangat selesa memang disediakan untuk kemudahan umat Islam. Jadi dah tak payah bimbang soal nak sembahyang lagi..hehe..

Gambar Kredit to Blogger Kak Azni Jaafar

Bagaimana Dengan Harga?

  • Untuk 3 hari pertama iaitu dari 15 May 2018 - 17 May 2018
Harga bermula dari RM169 Nett (Dewasa) & RM89 Nett (Kanak-kanak)

  • Minggu berikutnya 
Harga bermula dari RM189 Nett (Dewasa) & RM99 Nett (Kanak-kanak)

  • Untuk 3 hari terakhir iaitu dari 11 Jun 2018 - 14 Jun 2018
Harga bermula dari RM169 Nett (Dewasa) & RM89 Nett (Kanak-kanak)

PURCHASE EARLY BIRD VOUCHER AT RM 149 NETT / RM79 NETT

Untuk tempahan bolehlah hubungi +0379559122 atau layari www.zestPJ.com





You May Also Like

16 comments

  1. Aduduhh.... Lemang tu memanggil-manggil...
    Tergoda!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sedap kak nina..rendang2 pun sedap sangat

      Delete
  2. Ya Allah, dugaan apekah ini...lamb shank garam masala? Ya Allah....dugaan orang tengah diet..haaha..sedap2 menu diaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah IQ..memang dugaan sebab semua pun sedap

      Delete
  3. Replies
    1. Ada 300 pilihan haha jd pilih la dengan bijaksana haha

      Delete
  4. wah best nya
    sedap tengok

    ReplyDelete
  5. Menarik semua pilihan menu².

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haah Mas sampai tak terpilih sebab banyak sangat

      Delete
  6. Bestnyaaa..liez xdpt join... pergghhh terliur tgk semua makanan tu

    ReplyDelete
  7. Wah.. dah boleh plan nak buka puasa kat mana ni. Hehe

    ReplyDelete
  8. Nampak menarik ni. Banyak betul menu dia

    ReplyDelete