Banngkok Street Food, Danau Kota..hurmmmmm..

by - January 23, 2018

Ni cerita minggu lepas..masa aku jumpe Ellie Toh kat Danau Kota. Kebetulan hari tu memang lapar giler..so dah plan siap-siap, alang-alang keluar baik makan je kat Danau Kota tu.


Aku memang dah lama aim Restoran Banngkok Street Food. Selalu sangat tengok orang up pasal Banngkok Street Food..memang terliur plak aku tengok semua jenis makanan kat Banngkok Street Food tu. Aku dah la giler dengan makanan Thai. Pada aku asalkan makanan Thai, semuanya sedap kecuali Green Curry hahaha..nape tah aku memang tak suka green curry.

Alkisah malam tu aku order set nasi dan sotong bakar sebab lapar giler..member aku order pad thai dengan Miangkem. Miangkem sampai dulu..so makan miangkem dulu la. Sedap cuma sos agak manis.



Sampai pad Thai member aku, aku try sikit..sedap..tapi manis sikit. Memang sedaplah pada tekak aku ni tapi pedas nak mampus. Tapi still sedap pada tekak aku yg memang suka makan pedas ni.

Bila set makanan aku sampai..perghh punya la terliur..nampak sedap bebenor. Sempat snap gambar sikit je..terus ngap. Suapan pertama..masih nyaman ditekak ni.. masuk suapan kedua, mula rasa cam manis sangat sos dia..(aku lupa dah apa nama menu aku order tu). Tapi aku telan lagi..masuk suapan ketiga..adussss tak leh nak telan oii..manis sangat sos nya.




So aku kuis-kuis sos..amik nasi kosong je telan..hahaha..tapi memang sedap cuma terlalu manis untuk tekak aku. Last..sotong bakar sampai..punya hepi aku..amik sepotong..cicah dalam sos..ok kali ni rasa nak menyumpah..hahahaha..sos pun terlalu manis. Tapi sotong memang sedap giler.



Overall makanan memang sedap..cuma aku tak tahan manis. Maybe next time aku nak suggestkan supaya chef yang sediakan makanan ni kurangkan tahap kemanisan yang memang tahap tertumpah gula. Malam tu aku tak berkesempatan nak komen direct kat chef..ekeke..

Repeat lagi? Insyallah..cuma kali ni kena pesan jangan manis sangat..hahaha..


You May Also Like

2 comments

  1. ummmm...sedapnya.. masakan panas.Sotong tu nampak freshhh. Kualiti yang penting

    ReplyDelete
  2. sedap ke makan daun tu..hehe

    ReplyDelete