Herbalife BUKAN Ubat Kurus!

by - December 08, 2017

Mesti sejak sebulan lepas korang asyik nampak aku up gambar-gambar Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein kan?

Hehe..ni la produknya

Ramai yang salah anggap ingat aku amik 'ubat' kurus..dan ramai yang salah anggap jugak yang Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein tu ubat untuk kurus..TIDAKKKK..SALAHHH..HERBALIFE BUKAN UBAT UNTUK KURUS tau!

Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein yang aku amik tu merupakan produk pengganti makanan. Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein lengkap dengan protein, karbohidrat dan lemak mengikut kadar kalori 40:40:20..kena faham ye kesemua produk suplemen pengganti makanan dihasilkan untuk membekalkan kesemua makro-nutrien (karbohidrat, protein dan lemak) jadi kita tak payah dah pening nak cari makanan yang seimbang sebab Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein dah cukup lengkap.
Baca direction dulu sebelum consume
Kena shake dulu untuk consume


30 day money back guarantee!!..nampak yakinnya pengeluar produk ni
Ni La Puan Zu..ekeke..comel kan?

Diingatkan lagi sekali ye u olss..Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein BUKAN UBAT KURUS dan ia tiada bahan ajaib pun untuk buat kita jadi kurus. Tapi bila kita consume Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein ni kita akan jadi kenyang..tak rasa lapar.
Tapi..faham-faham aje lah ye kawan-kawan..bak kata omputih  'Beauty doesn't come easy'..nak kurus, nak cantik kena usaha. Minum Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein semata-mata tak boleh jadi kurus pun kalau kita tak jaga pemakanan kita.

Telur goreng tanpa minyak + bayam
Broccoli stim
Aku, bila consume Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein ni..aku cuma tak makan pada waktu pagi dan malam sebab Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein sudah cukup lengkap untuk sarapan dan makan malam. Tapi pada pukul 10 pagi aku akan ambil sebiji epal hijau atau sebiji kiwi.
Pukul 12.30-1.30 aku akan ambil lunch. Tapi lunch yang sihat-sihat je contoh nasi peras perang (sebesar penumbuk), ikan bakar & sayuran. Tapi jujur aku paling jarang ambil nasi kadang-kadang 2 minggu sekali baru aku ambil nasi.
Kalau tak makan nasi..makan apa? Ha...banyak menda lain lagi boleh makan. Aku biasanya ambil ikan bakar atau ayam bakar..kalau tak bakar pun aku akan stim tak pun rebus-rebus je. Paling aku suka buat singgang ikan tenggiri campur bendi sikit.
pukul 5 petang biasa aku akan ambil sebiji lagi epal hijau. Kadang-kadang ambil sebiji pisang dengan 1 sudu kecil peanut butter tanpa gula.

Pukul 8 malam pula aku akan ambil  Herbalife Nutritious Mixed Soy Protein..ha..jadi lengkap la pemakanan aku seharian. Siapa kata kalau nak diet mesti skip makan? Salah tu..kalau kita skip makan malam..itu yang akan menyebabkan metabolisme kita rendah..bila metabolisme rendah macam mana nak bakar semua lemak-lemak dalam badan?

Oh ye..jaga pemakanan semata-mata tanpa senaman pun tak jadi tau..pastikan ada sedikit aktiviti pembakaran lemak berlaku ye. Aku biasanya malam lepas maghrib aku akan jogging sekejap..tak jauh pun biada sehari aku akan habiskan 3 kilometer je haha..sebab tak larat nak buat jauh-jauh sangat. Kalau tak jogging pun aku akan buat skipping. Tu pun belum berjaya lagi nak lompat sampai 500 kali memandangkan aku belum berani nak buat banyak-banyak maklumlah aku kan baru je pulih dari slipped disc.

exercise la sikit-sikit

Oh ye..aku tak jual tau produk herbalife ni..nanti korang salah faham pulak ingat aku agen..haha..tak..tak..tapi kalau korang berminat dengan produk ni, korang carilah coach yang boleh bimbing korang. Cam aku..ada coach yang comel dan kiut miut yang bantu aku. Dia dulu pun bam-bam tapi sekarang dah macam Uqasha Senrose..ekeke..boleh hubungi dia (Puan Zurina) di :
 FB : https://www.facebook.com/saya.ina.9IG : https://www.instagram.com/zu_slimfit/TEL : 019-9163961

Nanti free aku update lagi tentang berapa berat aku turun sejak menjalani kehidupan yang sihat ni..wakakaka..next entri tau aku cerita..ekkekeke..yang penting memang dah slim sikit tau i sekarang..ramai dah yang tegur.
Next entri juga aku akan ajar macam mana cara nak consume Herbalife ni ye..sekali video aku sediakan..


x

You May Also Like

10 comments

  1. wah wah.. nk kurus cam i lettewwww

    ReplyDelete
  2. Bagus herbalife ni..k.sal asyik lupa je nak beli..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg sgt bgus.. yg penting kita dpt badan yg sihat dan btenaga.. dan bonusnya plak yg kita dpt ialah badan jadi slim fit

      Delete
  3. x sabarrrrr nk tggu story strusnya .. sgt2 mnarik.. i luv it

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. jom la try .. 😊 insyAllah pasti x mnyesal

      Delete
  5. dulu miera pernah amalkan shake zaman belajar. Replacement breakfast kan. memang berkesan, tapi pricey..huhu..

    ReplyDelete
  6. Nasib baik dah kurus , eh !

    ReplyDelete
  7. xpernah lagi try produk herbalife

    ReplyDelete
    Replies
    1. klau nk try n nak tahu info lanjut boleh contact sy... coach zu 019-9163961

      Delete