MelloWhite Rahsia Kulit Sihat Menawan

by - October 30, 2017

Aku pasti korang dah pernah dengar nama MelloWhite ni sebab produk ni dah mula viral. Alhamdulillah aku berkesempatan untuk mencuba produk MelloWhite yang sekarang meletop kababom ni kann..

Apa sebenarnya MelloWhite ni? MelloWhite ni adalah supplement untuk kecantikan yang terhasil dari campuran buah delima dengan ceri acerola, ubi bit merah, kolagen marin, vitamin C, L-Cystein, ekstrak rose petal, ekstrak buah zaitun, barli hijau & asid lipoik.


Apa khasiat ramuan tersebut? Ok..sekarang aku nak cerita pasal khasiat antara ramuan-ramuan yang aku sebut tadi.

Buah Delima

  • Kaya dengan vitamin A, C dan E
  • Kaya dengan antioksidan dan zat besi
  • Memperlambatkan proses penuaan dan juga memberi pelbagai khasiat pada kulit antaranya termasuk memberi kelembapan semula jadi pada wajah, memperbaiki sel kulit, memberi tona kulit yang sekata dan meningkatkan keanjalan kulit. Hasilnya kulit kelihatan mulus, segar dan berseri-seri
  • membantu peredaran darah
  • mengurangkan inflamasi
  • membantu mengurangkan gejala anemia
  • meningkatkan sistem imuniti
Ceri Acerola
  • Merupakan sumber yang terkaya dengan vitamin C, ia mampu merangsang pembentukan kolagen dalam badan. Dengan kandungan antioksidan yang tinggi, ceri acerola mampu melindungi kulit daripada ancaman radikal bebas lalu memperlambatkan proses penuaan. Ceri acerola juga mengandungi pelbagai jenis nutrien yang membantu menghidrat dan mengekalkan kelembapan kulit
Ubit Bit Merah
  • Mempunyai sumber fitonutrien unik yang dinamakan betalain menunjukkan sifat antioksidan, anti-radang dan anti-kanser. Toksin yang terkumpul di dalam badan merupakan salah satu penyebab kulit yang kusam.
  • Ubi bit merah juga berfungsi sebagai bahan detoksifikasi yang membersihkan toksin dari tubuh, memperbaharui sel kulit yang rosak dan memberi nutrisi yang diperlukan oleh kulit menjadikan kulit sihat dan bersinar
  • Meningkatkan penghasilan darah merah
  • Kaya dengan nutrien - folate (vitamin B9), magnese, kalium, zat besi dan vitamin C
Vitamin C
  • Mencerahkan kulit secara semulajadi dengan merencat anzim tyrosinase yang diperlukan di dalam proses penghasilan melanin.
  • Meningkatkan paras glutathione dan vitamin E dalam badan.
  • Membantu mencegah selsema
  • Meningkatkan sistem imun badan
  • Membantu proses penghadaman dan penyerapan zat besi
  • Menjaga kesihatan mata dan menguatkan gusi
  • mempercepatkan penyembuham luka


Pengalaman aku menggunakan MelloWhite

Aku mempunyai kulit yang sensitif dan berminyak. Tapi sejak aku consume produk MelloWhite ni perubahan ketara pada kulit aku ialah tidak berminyak lagi seperti sebelum ni. Parut-parut jerawat di muka pun semakin berkurangan dan nampak lebih sekata. 

Sebelum consume MelloWhite. Kulit lebih gelap, berminyak dan parut jelas di muka

Ni muka terbaru. Kulit dah tak berminyak walaupun tengah panas dan parut semakin pudar

Nak minum MelloWhite ni pun senang je.. cuma perlu tuangkan 1 sachet MelloWhite ke dalam 100-150ml air dan kacau. Rasa MelloWhite ni pula memang sedap..manis-manis buah dan rasa delima. Memang sedap, mudah dan ringkas je cara penyediaan. Paling penting ialah hasilnya memang mantap. 






Macam mana nak dapatkan MelloWhite ni? 

Untuk dapatkan MelloWhite korang boleh hubungi nombor-nombor yang aku sertakan dibawah ni :-

1. Azian Suratman (Gerik, Perak)
Tel : 019-4732120

2. Norin Faridah Alias (Sg. Buloh, Selangor)
Tel : 019-2195949

3. Norhana Abdul (Bayan Lepas, Pulau Pinang)
Tel : 012-4854942

3. Norhaslin Abd Hadi (Bkt Jelutong, Selangor)
Tel : 017-6908322

5. Hezla (Kajang, Selangor & Johor)
Tel : 016-2155875

6. Haji Ghazali (Bkt Mertajam, Pulau Pinang)
Tel : 019-4793684

7. Yahya / Pakya (Johor)
Tel : 019-7610010

Atau boleh terus menghubungi Shi-Mellow Beauty Health
Tel : +603-90565690
HP : +6012-5261148
Website : www.shi-mellow.com


You May Also Like

22 comments

  1. tengok pun macam sedap je ni :D

    ReplyDelete
  2. Banyaknya khasiat MelloWhite ni. Rasanya mesti sedap sebab kandungannya buah-buahan. Warna pun cantik, kemerah-merahan. Mesti kena cuba ni

    ReplyDelete
  3. Dah makin berusia, maka penjagaan diri secara dalaman dan luaran pun makin bertambah kan. Tu sebab saya minum segala macam supplement dari Sahajiddah Hai O juga sebab ia serasi dengan saya. Ingin juga try Mellowhite jika ada kesempatan.

    ReplyDelete
  4. Wow tengok ingredients tu dah tau mesti sedap.

    xx
    Puiyeesss

    ReplyDelete
  5. Nampak macam best je. Warna macam merah jambu, nk try ni.

    ReplyDelete
  6. eee tgk colour air tu pun dah rasa mcm nak minum.. mcm sedap jeee

    ReplyDelete
  7. Nampak macam sedap. Banyak khasiat juga.

    ReplyDelete
  8. Betul boleh nampak perbezaan sebelum dan selepas Mellowhite. Nampak sedap juga, boleh cuba lain kali :)

    ReplyDelete
  9. fuh.. makin berseri2 lah hakak kite.

    ReplyDelete
  10. I have never tried Mellowhite drink before but this sounds yummy. I can totally see the difference between before and after.

    ReplyDelete
  11. Eh, ni pertama kali dengar nama produk ni. Betul ke sedap kak? Kalau ok boleh cuba nanti.

    ReplyDelete
  12. That MelloWhite looks good to you. We really see the changes on your skin after using MelloWhite. I will definitely check this out.

    ReplyDelete
  13. Looks tasty! Does this available as well via Lazada? I want to try!

    ReplyDelete
  14. MelloWhite, I got to remember this brand name.. :) nampak cam best je.

    ReplyDelete
  15. Wah I can see the difference in your Before & After shots. Really can see much improvement. Need to do more reserach on MelloWhite.

    ReplyDelete
  16. Menarik.. you look great in your after picture... I must check out MelloWhite also

    ReplyDelete
  17. Acerola Cherry is really superb good for health and full of vitamin C. It can helps improve our immunity and also improve skin as well..

    racheal

    ReplyDelete
  18. Nak jaga kulit boleh minum Mellow White

    ReplyDelete
  19. makan supplement perlu untuk jaga kesihatan dalaman dan luaran..bahan punnengoknya menarik

    ReplyDelete
  20. Setuju, parut pun Makin pudar. Abe dh alami

    ReplyDelete