Breakfast & Lunch Box

by - September 27, 2017

Aku minggu ni nak start balik jaga makan. Dah sebulan aku kerap makan nasi..(seminggu 2-3 kali). Biasa aku akan ambil nasi sekali je seminggu tu pun dengan portion yang sikit. Tapi dalam sebulan ni aku hentam makan banyak hahaha..pulak-pulak time aku balik Raub jap aritu. Bukan main aku hentam sepinggan penuh nasi sebab dapat gulai asarong, sambal tempoyak & sambal hitam. Pastu cam biasa pas makan rasa nyesal hahaha..so minggu ni kena start balik la jaga makan. Kena start balik swimming & jogging.

Minggu ni memang kena start balik skip segala jenis makanan dan minuman manis. Breakfast & lunch pun memang aku sediakan sendiri..muahaha boleh berjimat jugak kan? Cuma untuk tak nak jemu kena kreatif la sikit dalam penyediaan menu. Cam aku buat 2-3 hari ni..


  • Isnin - Tortilla dada ayam, timun jepun & tomato ceri (lupa la nak amik gambar..haha)
  • Selasa - Sandwich ayam bakar, ayam bakar olive oil, tomato ceri & timun jepun

  • Rabu - Sandwich telur, kentang masak (sorte dengan minyak zaitun, lada hitam & sedikit garam bukit), tomato ceri & timun jepun



Hahah..menu wajib aku setiap hari ialah tomato ceri & timun jepun..sebab tu peberet aku. Sape yang nak jaga makan ni leh la amik sikit idea aku ni..


You May Also Like

3 comments