Diganggu makhluk...

by - July 18, 2017




Muahaha..cam seram je kan tajuk? Ok la ni aku nak share cerita Maghrib semalam. Alkisah aku nak gi amik barang2 dalam kereta aku dan kebetulan nak jumpa anak sedare. Aku ni oleh sebab pikir nak gi amik barang kejap je kat dalam kereta maka aku just sarung t-shirt lengan pendek dan selempangkan aje shawl kat kepala. Sejujurnya aku belum solat maghrib, masa tu pukul 7.40 malam lebih kurang. So dipendekkan cerita, anak sedare aku sampai..so dia yang memang rajin tu temankan la aku gi ke kereta nak amik barang, sambil berjalan kita cam biasa borak2 la tapi kannn..tetibe ada sorang perempuan cina pakai baju kaler hitam, pegang ipad kalo tak silap aku sambil dengar lagu sambil mulut terkumat kamit follow betul2 dekat belakang we all. At the first place tu aku memang tak pikir buruk so just senyum and suruh dia jalan dulu. Tapi kan..dia refuse, dia suruh we all yang jalan dulu ke depan. Mula ok lagi tapi dia follow je we all dekat2. Aku masa tu cuak gile dan terpikir bukan2. Yang seram tu dia follow sambil mulut terkumat kamit.

Aku seriously rasa cuak sangat, anak sedare aku pulak aku nampak memang cuak campur geram muka dia. Bila sampai dekat dengan kereta, aku & anak sedare aku berdiri dekat dengan tiang parking..si cina pompuan ni pun sama berdiri je dekat kita orang sambil mulut kumat kamit..perghh seriously aku takut masa tu aku bukan pikir dia nak rompak atau bunuh.. aku nampak dia cam kena rasuk dengan sesuatu. Aku masa tu cakap dengan anak sedare jom masuk kereta tapi anak sedare aku kata jangan takut dia melompat masuk sama. So aku cakap kalau cam tu jom kita berlari kat guard house. Aku dah buat isyarat nak gi tapi tibe2 pompuan cina tu  sambil mulut kumat kamit dia macam nak pengsan dan berpaut pada tiang parking. Lepas tu tetibe je dia blah tinggalkan we all yang ketakutan dan terpingga2 tu. Pastu serious rasa bulu roma meremang. Anak sedara pulak dah merungut "kite rasa dia hantar something la cik nah sebab nape tah kite rasa semacam laaa.." adesss aku cuak gile..dah la lom solat. Pastu kelam kabut aku start kereta ajak anak sedare aku gi masjid berdekatan. Masa nak kuar gate tanya guard nampak tak perempuan cina pakai pakaian serba hitam sambil dengar lagu. Guard tu kata..'oooo dia tu orang gila. Dia tinggal sini..' haiyaaaa...aku still tak puas ati. Sepanjang jalan nak ke masjid tu we all rasa stress gile. Selesai solat terus ajak anak sedare gi makan malam..dah la aku dengan pakai t-shirt lengan pendek dan selempang je shawl..purse semua tinggal maka paham2 je la lesen ke ic ke duit ke semua tak ada..hahaha..

Tengah makan pun we all bincang pasal kejadian tadi. Ok..tu habis satu bab.. lepas makan we all balik dengan perasaan agak terganggu. Oleh sebab kejadian tadi macam agak menakutkan so we all macam tak boleh nak tido. Pastu dalam lebih kurang kul 12 lebih kot anak sedare aku kata nak minum air..aku pun follow..buka peti pastu aku cakap 'eh lupa nak cakap cik nah makan chocolate awak..' (memang sejak siang aku makan choc tu). Tetibe dia pandang aku..'eh cik nah..ni bukan choc saya..sy tak bawak pun ni'. Masa tu rasa meremang bulu roma tapi aku berkeras kata aku nampak dia pegang dan letak dlm peti. Dia plak berkeras sampai ke hari ini cakap tu bukan dia punya. Tapi choc tu memang dah buka..aku ngap je la (by the way aku memang jenis tak beli choc dan biasa memang tak akan ada stock choc kat umah)...adesss laa..dah kenapa tengah malam baru nak cakap tu bukan dia punya. Pastu kelam kabut aku ajak dia masuk bilik tido. We all punya stail plak kalo takut tu we all gelak..adess tak berhenti gelak..pastu senyap kekonon nak tido. Adess tapi tau je la bila takut memang tak boleh nak tido pun.

Pastu tengah tido terjaga plak terdengar sesuatu..haishhh..anak sedare pandang aku..aku pandang dia pastu we all try gak tido. Ntah kul berapa baru betul2 terlelap sampaikan azan subuh pun we all tak tersedar. Seriously padahal tak pernah pun rasa takut camtu tapi sebab cina gile tu memang terganggu gile rasa. haishhh..bila bangun pagi kami bincang pasal kejadian malam tadi tapi kami simpulkan yang bunyi-bunyi tu mungkin bunyi cicak la kot.

oh lupa..pas kami dah bertenang baru anak sedare aku cerita..dia kata cina tu memang dia pandang je aku masa kami mula berselisih, pastu baru dia ikut we all..aku memang tak perasan sebab asyik bersembang. Tapi sejujurnya cina tu tak nampak cam gila. Dia nampak cam sedang menurun..dengan mulut terkumat kamit membaca apa tah..arghhhh menakutkan sungguh. Aku harap hari ni dan sampai bila2 aku tak akan terserempak lagi dengan cina tu.

Menurut kata guard tu cina tu gila..orang-orang kat kawasan tu memang tau dia gila. Hurm..muda lagi cina tu..aku rasa dalam 20-an je umur dia. Mungkin tekanan agaknya..tapi tu la kekadang tak boleh nak teka gak benda2 camni. Ada kes yang memang dia diganggu makhluk halus lepas tu jadi gila..ada kes sebab tekanan dengan kehidupan. Apa pun moga kita semua dijauhkan dari segala kejadian yang tidak diingini..amin..






Image result for tekanan perasaanImage result for tekanan perasaan

You May Also Like

2 comments