CHOLAN FILM FESTIVAL 2022 by SAI NANTHINI MOVIE WORLD SDN.BHD. DAN DISOKONG OLEH TOURISM MALAYSIA / CUTI -CUTI MALAYSIA

SAI NANTHINI MOVIE WORLD SDN.BHD. telah melancarkan KIFA CHOLAN CINE AWARDS  - Edisi pertama pada tahun 2020 di Jade Garden ,Sungai Petani dengan bantuan rasmi oleh FDAM dan Menteri Besar Kedah.

Untuk Edisi kedua , kali Ini mereka telah menamakan sebagai CHOLAN FILM FESTIVAL 2022 .


Pada 12.11.2022 (Sabtu), 6.00 Petang di JADE GARDEN, Bandar Aman Jaya, Sungai Petani, Kedah, Sai Nanthini Movie World dan Persatuan Perfileman India Kedah dengan kerjasama Kementerian Pelancongan, Kesenian dan Kebudayaan Malaysia, Kementerian Komunikasi dan Multimedia Malaysia dan Kongres India Malaysia menyokong, satu-satunya …
" Festival Filem Cholan 2022 " dengan hebat. 

Sebanyak 35 kategori anugerah " Filem Pendek, Video Muzik, Telemovie " dan 30 anugerah khas telah disampaikan kepada para artis tanah air dalam majlis tersebut.


Ini adalah satu-satunya anugerah screen untuk artis industri filem di Malaysia!

Lebih 500 artis, pencinta seni dan orang awam dari Malaysia, Singapura dan negara lain menyertai acara ini.

Pengerusi Lembaga Filem Malaysia (FINAS) telah berjanji untuk mengistiharkan festival filem ini sebagai " Anugerah Perfileman yang diiktiraf secara rasmi ".

Majlis ini sangat menggembirakan dan merangsangkan semua hadirin untuk duduk sehingga tamat dengan menikmati majlis tersebut.


Terima kasih kepada krew-krew, rakan-rakan dan saudara mara yang telah bertungkus lumus dan menyiapkan kerja sepenuhnya bersama kumpulan " Sai Nanthini Movie World – SNMW " untuk menjadikan "Festival Filem Cholan" ini sebagai sebuah kejayaan besar.

Di samping itu, para juri dan media juga memberikan kerjasama yang terbaik dalam Festival Filem Cholan ini. Post a Comment

0 Comments