Krim Ajaib Hormonex Bantu Selesaikan Masalah Penuaan

Mengikut kajian, 70% wanita mempunyai masalah kulit kelihatan lebih tua dari usia sebenar. Penuaan kulit adalah proses semulajadi yang pasti akan dihadapi oleh semua orang di dunia ini. Walau bagaimanapun, dengan menambahan pencemaran penuaan kulit berlaku lebih awal terutamanya bagi wanita. 




Terdapat 3 manifestasi utama penuaan kulit. Setiap satunya memberi kesan kepada kulit dengan cara yang berbeza.

 

  • Kedutan: Tanda yang pertama dan paling jelas ialah jalur haus dan kedutan. Ia dirangsang oleh ekspresi muka dan semakin lama semakin cenderung untuk menjadi lebih dalam.

  • Hilang isipadu: Ia dikenal pasti dengan hilang ketegangan kulit, kawasan tengkuk boleh menjadi agak kasar dan kering serta kulit menjadi kurang seri.

  • Hilang ketumpatan: Paling popular dalam kalangan wanita menopause. Ia terlihat di permukaan dan kulit menjadi halus dan rapuh.


Terdapat pelbagai risiko yang meningkatkan penuaan kulit dan antaranya ialah ;


  • Matahari: Terdedah kepada sinaran matahari ialah faktor luaran utama yang bertanggungjawab menyebabkan penuaan kulit melalui tekanan oksidatif. Kerana itu kita disarankan untuk memakai sunscreen setiap hari tak kira walau di mana kita berada.

  • Pencemaran: Membiarkan kulit terdedah kepada pencemaran, kebanyakannya di kawasan bandar, boleh merangsang pelepasan radikal bebas yang merosakkan kulit.

  • Merokok: Bahan kimia dan nikotin di dalam rokok bertanggungjawab kenaikan radikal bebas di dalam kulit.



Krim Ajaib Hormonex Bantu Selesaikan Masalah Penuaan


Bertempat di Pop A Wheelie, Sungai Buloh Sabtu lepas, aku berkesempatan menghadiri Majlis Pra Pelancaran produk terbaru Hormonex keluaran Kanaz Marketing. Majlis ini turut dihadiri oleh YDP Usahanita Malaysia, Dato Hjh Faridah A.Jabbar dan Encik Ayob Abdul Majid, Pengerusi Konsortium Industri Muzik Malaysia (IRAMA).


Buat pengetahuan, Hormonex adalah produk kesihatan anti penuaan yang berfungsi untuk menegangkan kembali kulit sekaligus mampu membantu selesaikan masalah penuaan yang anda hadapi seawal 3 minggu penggunaan.


Hormonex diformulasikan daripada 5 bahan organik premium iaitu  ;

Minyak Zaitun

·        Menurunkan kolestrol jahat

·        Menurunkan gula dalam darah

·        Stabilkan system hormone

·        Melembutkan kulit

·        Mengatasi masalah kulit kering

 

Manjakani

·        Meningkatkan enzim antioksidan

·        Membantu proses penyembuhan luka

 

Propylene Glycol

·        Zat kimia yang berasal daripada minyak mentah dan dicampur dalam produk penjagaan kulit. Bahan ini khas untuk menjaga kelembapan kulit dan selamat digunakan

 

Kolagen

·        Memulihkan jaringan tubuh yang mengalami luka.

·        Memperkuatkan tulang

·        Melenturkan tendon dan kulit

·        Kulit lebih tegang dan licin

 

Ekstrak Buahan

·        Meningkatkan imunisasi badan

·        Tubuh lebih segar dan sihat selalu

 



Antara kebaikan Hormonex pula adalah ;

  • Cantikkan kulit, glowing dan menegangkan kulit
  • Stabilkan hormon
  • Melancarkan aliran darah dalam badan
  • Mengurangkan sakit kepala dan migraine.

Buat pengetahuan, Hormonex ini didatangkan dalam bentuk krim yang bertekstur ringan. Ia juga bukan hanya untuk menghilangkan kedutan malah sangat berkesan untuk menghilangkan sakit kepala dan migraine.


Cara penggunaanya pula sangat mudah iaitu ;

1. Sapukan krim di bahagian kulit muka atau kawasan yang mengalami kedutan

2. Jika sakit kepala, sapukan krim Hormonex di bahagian seluruh kepala yang rasa sakit untuk hilangkan kesakitan.


Semasa Majlis Pra Pelancaran Hormonex, Puan Azura selaku Pengarah Strategik Produk juga telah berkongsi "live testimoni" pengguna Hormonex yang mana pengunanya cukup berpuas hati setelah menggunakannya.

Saya mula guna Hormonex pada 2 minggu lepas, memang ketara nampak perubahannya. Selain kulit lebih anjal muka juga nampak lebih berseri

 


Ujar Puan Zaitun yang berkongsi pengalamannya dengan tetamu yang hadir.


Majlis Pra Pelancaran Hormonex ini diakhiri dengan upacara potong riben sebagai simbolik pra pelancaran produk Hormonex berada di pasaran.


Bagi anda yang mahu menjadi sebahagian daripada agent Hormonex bolehlah menghubungi pihak Kanaz Marketing di talian +6010-2741967 atau boleh layari ;

Post a Comment

4 Comments

  1. Nak juga kulit yang tegang dan anjal ni.

    ReplyDelete
  2. Ko dah try? Okay ke tak? Kalau okay nak juga try... lately tengok muka macam nak naik kudet jer hahahaha

    ReplyDelete
  3. Macam best krim ajaib ni. Kena cari satu la

    ReplyDelete
  4. ni macam WD jugaklah erk .

    ReplyDelete