Service Kereta di Inter Moves Workshop dan Dapatkan Voucher Diskaun RM20!

by - November 29, 2019

Aku pasti benda yang paling dititikberatkan apabila memiliki kereta ialah service kereta! Dan sebagai pemilik kereta kita sangat berhati-hati memilih bengkel kereta bukan?

Haa..ni meh aku nak kongsikan dengan korang tentang 1 bengkel kereta yang terletak di Jalan Sg. Rasau, Klang. Aku dah pun ke sana dan sangat berpuashati dengan service yang dijalankan di sini.


Bengkel yang aku maksudkan ialah Inter Moves Workshop yang terletak betul-betul berhadapan jalan besar di Jalan Sg. Rasau. Bengkel ni dah lama beroperasi, kalau tak silap aku dah hampir 10 tahun berada di sini.



Bagi yang belum pernah datang ke kawasan ni, suka aku nak ingatkan yang kawasan ni memang kawasan bengkel-bengkel. Jadi bagi yang kali pertama jejakkan kaki ke sini jangan terkejut pula bila kiri kanan dipenuhi bengkel tapi Inter Moves Workshop ni memang betul-betul menghadap jalan besar yang sekarang dalm pembinaan highway, jadi dari jauh memang dah nampak bengkel ni.

Paling aku suka kat sini ialah mereka memang teliti dan disebabkan itu mereka menitikberatkan 27 Point Visual Inspection antaranya :

  1. Tire Wear/Condition Font
  2. Tire Wear/Rear and spare
  3. Drive sharft Joint Boots
  4. Condition of Struts
  5. Condition of Rear Shock Absorber
  6. Condition of Front Brakes Visual
  7. Condition of Rear Brakes Visual
  8. Brakes, Hydraulic System (fluid,visual,check)
  9. Emergency Brake Adjustment
  10. Clutch Adjustment
  11. Clutch Hydraulic System
  12. Condition of Muffler/Exh.pipes

Dan banyak lagi..korang boleh rujuk di form dibawah ni.


Bukan tu je tau! Kalau korang hantar service kereta di sini, korang juga akan dapat voucher RM20 diskaun tapi voucher ini cuma akan valid pada 9-14 Disember 2019 nanti..hahaha..alaaaa cam tau-tau je birthday aku 9hb tu kannnn hahaha..


Apa pun, kalau korang berminat untuk datang service kereta korang di sini..korang boleh la datang ke :

Inter Moves Workshop,
No. 1F, Jalan Sg. Rasau 29,
Sg. Rasau, Klang
(Bersebelahan Muhibbah Engineering)

Tel : 012-2337033

Waktu Operasi : Isnin-Sabtu (9.00pg - 6.00ptg)
                           Ahad (9.00pg - 1.00ptg)







You May Also Like

0 comments