3 Langkah Mudah Untuk Kulit Cantik Berseri

by - September 22, 2018

Tau tak apa yang perempuan paling risau selain tak dapat shopping? Hahaha..K.U.L.I.T..ye perempuan paling risaukan tentang kecantikkan kulit. Paling perempuan benci ialah kulit yang berjerawat, berminyak dan kusam.


Aku lah tu! Kulit aku sejenis yang berminyak dan jerawat mudah nak hinggap. Stress sangat kalau pakai make-up sekejap je bertahan..lepas tu mula la minyak menguasai muka..huh! 

Jadi, dek kerana kerisauan tentang kulit muka aku ni..2 minggu lepas aku berkesempatan menghadiri bengkel kecantikan N Star x Missa Queen. Di bengkel kecantikan ini kami telah diberi tunjuk ajar tentang penjagaan kulit dengan menggunakan produk dari Korea. Menariknya..cuma dengan 3 langkah mudah sahaja, kulit pasti berseri. Hehe..nak tahu kami didedahkan dengan rahsia penjagaan kulit apa? Jom aku kongsikan.




1. All In One Essence Cleansing Gel (Bappeun Yeoja)

Pencuci muka ini memang original diimport dari Korea. Cecair gel pencuci muka Bappeun Yeoja ni sangat sesuai dengan semua jenis kulit.

Mengandungi 'Agrimonia Eupatoria Extract' yang sangat berkesan untuk menanggalkan segala kekotoran pada kulit dan dalam masa yang sama langsung tidak mengeringkan kulit wajah. Pencuci muka All In One Essence ini :

  • Anti-inflammatoy/Anti-allergy
  • Anti-oxidation, whitening
  • Soothing skin discomfort
  • Moisturized skin surface
  • Slow skin aging
  • Promote skin glue original protein growth

Isi Kandungan : 200ml
Harga : RM198

2. GO'EL Peptide Rebuilding Cream

Krim muka yang bertekstur ringan ini sangat membantu untuk memulihkan kulit wajah. Aku dah cuba dan kesannya sangat menakjubkan! Krim ni langsung tak membuatkan kulit aku berminyak, mudah diserap dan yang pastinya krim ini mempunyai 6 jenis peptide, hyaluronic acid dan ceramide yang menyerap jauh kedalam kulit dan membantu mencegah kekeringan dan menyihatkan kulit.

Menariknya ia bukan hanya boleh dipakai dikulit muka! tapi juga untuk kulit sekitar leher, siku dan paling menarik untuk menghilangkan selulit jugak tau!

Lebih menarik lagi krim ni juga boleh dijadikan masker..cuma applykan selama 20 minit. Amalkan 2 kali seminggu dan pasti hasilnya tak mengecewakan. Tapi aku pakai krim ni setiap hari, pakai sebagai krim malam..hehehe..kulit memang lembut.

Nak tahu apa lagi kebaikan GO'EL Peptide Rebuilding Cream ni? Ni jawapannya :

  • Whitening, prevent freckles, brightening, anti-oxidation
  • Maintain the water balance of the skin
  • Increase natural repair of skin
  • Increase the shine of skin
  • prevention of details
  • promote skin cells regeneration
  • tight effect
  • promote skin elastic fiber
  • calm fix tan

Isi kandungan : 150ml
Harga : RM270

3. Art Deli Perfect Skin Double Power Essence Cover Pact (SPF50+, PA++++)

Muahaha..ni yang paling aku jatuh cinta sekali. Mana tak nya..bila tepek je kat muka, terus blend dengan kulit wajah dan jadi sekata. Span dia pulak ada edge jadi senanglah nak tepek kat tepi-tepi hidung tu.

Terdapat 2 tona untuk Art Deli Perfect Skin Double Power Essence Cover Pact ni iaitu No.21 (Light Beige) untuk mereka yang berkulit cerah dan No.23 (Natural Beige) untuk yang kulit macam aku ni hahaha..

Apa istimewanya Art Deli Perfect Skin Double Power Essence Cover Pact?

  • 70 moisturizing ingredients
  • 7 moisturizing patents
  • 7 red berry complexes + pomegranate extract
  • Red berry, raspberry, strawberry, greenberry, Big Auodubery, Asia berry
  • Protein component, 19 Amino Acid + 6 peptides
Lebih menarik lagi Art Deli Perfect Skin Double Power Essence Cover Pact mampu bertahan sehingga 33 jam!!
  • 33 hours pore cover sustainable
  • 33 hours wrinkles cover
  • 33 hours freckles cover
  • 33 hours convace and covex cover role
  • 33 hours sustainable nasal lighting


Isi kandungan : 9.5g/0.33oz
Harga : RM169

Walaupun harganya agak mahal tapi hasilnya sangat mengagumkan. Kulit muka terasa lebih lembut dan halus bila aku ikut 3 step di atas. Sekarang nak keluar pun rasa lebih konfiden tau!

Nah..aku belanja video bagaimana cara nak guna ketiga-tiga produk di atas (abaikan bilik air aku yang bersepah tu ye..haha)


Selain produk kecantikan kulit, terdapat juga produk penjagaan kulit kepala. Macam serum yang aku pakai ni. Ni serum utk rambut. Sumpah..suka sangat dengan bau serum ni. Bila pakai bukan je wangi tapi jugak rambut lebih beralun, ringan dan berkilat. Pendek kata aku suka kesemua produk ni.




Nak beli di mana? ok..untuk keterangan lanjut dan pembelian korang boleh layari laman facebook diaorang di :

https://www.facebook.com/missasolution/


atau boleh juga ke laman Instagram mereka :


You May Also Like

0 comments