Kenapa Aku pilih BerryBright Sebagai Supplement Penjagaan Mata

by - January 30, 2018

Kebelakangan ni mata aku memang rasa penat sangat. Faktor usia mungkin..bila tiap kali aku buat kerja terpaksa minta tolong orang double checkkan untuk aku. 

Memandu malam pun dah tak secerah masa muda-muda penglihatan aku ni. Haa..nampak sangat dah berusia kan? Jadi untuk mengelakkan keadaan lebih teruk aku cuba supplement penjagaan mata dari BerryBright.



Kenapa Aku Pilih BerryBright?

BerryBright ni disyorkan untuk :

  • Pengguna Contact Lens
  • Berhadapan dengan skrin untuk jangka masa panjang (macam aku memang dr pg sampai la petang menghadap PC, balik pulak kalau tak hadap tv mesti menghadap fon je la kan..)
  • Mata yang kering/letih
  • Memandu untuk janga masa panjang
  • Membaca untuk jangka masa panjang
  • Pendedahan yang berpanjangan terhadap cahaya matahari
  • Kemerosotan tahap penglihatan
  • Rabun malam
  • Semua peringkat umur.
Aku pilih BerryBright ni sebab dia menggunakan bahan-bahan utama daripada sumber asli. Antara bahan yang digunakan ialah :-
  • NZ Antosianin Blackcurrant yang mampu melegakan keletihan mata, mengurangkan lingkaran bawah mata juga merangsang regenerasi rodopsin (sel mata) untuk meningkatkan penglihatan
  • Ektrak Eyebright iaitu sejenis herba Eropah yang digunakan sebagai ubat mata secara tradisional dan digunakan untuk merawat penyakit mata serta membantu melegakan mata kering.
  • Ekstrak Marigold iaitu sumber yang kaya dengan beta-karoten, lutein dan zeaxanthin. Ia juga melindungi retina mata dan melindungi mata daripada sinaran biru yang berbahaya.
  • Vitamin C yang sememangnya antioksidan larut air, melindungi mata daripada kerosakan radikal bebas juga meningkatkan vaskulariti mata serta kerengsaan dan keletihan mata.
Oleh sebab BerryBright ni ada 2 jenis iaitu yang asli dan stevia, maka yang stevia pula tambahan bahan utama ialah :
  • Ektrak Billberi Eropah yang kaya dengan antioksidan seperti antosianin dan flavonoid serta menguatkan kapilari darah mata dan melancarkan peredaran darah.
  • Stevia iaitu pemanis tanpa kalori yang 100% semulajadi yang juga terbukti selamat untuk penghidap kencing manis.

BerryBright Pemenang Anugerah

Lagi satu sebab kenapa aku pilih BerryBright ni ialah sebab aku rasa yakin dengan diaorang..diaorang dah menang banyak anugerah tau selain diaorang mempunyai Sijil Halal JAKIM

Anugerah yang diaorang dapat adalah :
  1. Malaysia Health & Wellness Brand Award 2017, dianjurkan bersama Sinchew Daily and Life Magazines, disokong/disahkan oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Pemenang bagi kategori "Makanan Kesihatan" (Health Food)
  2. Natural Health Readers' Choice 2017, 2015, 2014 Pemenang "Suplemen Penjagaan Mata Semulajadi Terbaik"
  3. Long Life Health & Beauty Awards 2015 & 2014 Pemenang kategori "Penjagaan Mata"
Ha..memang rasa yakin la kan? Nak minum pun senang je. Cuma sediakan 150mlm air bersuhu bilik atau sejuk (jangan guna air panas pulak), lepas tu masukkan berryberight ni dan kacau. Sedap baqhanggg..rasa blackcurrant.




Berita Baik Bagi Pembaca Blog Aku 

Ha..ni yang aku nak share sebenarnya.. kalau korang nak dapatkan diskaun 15%, masa korang beli tu sila guna code "cikmindc01". Ni betul tau..bukan main-main. Ni khas untuk korang. Tapi valid sampai 15 March 2018 ni je tau. Cepatlah korang..jom jaga mata sama-sama.

Camne nak beli? Korang boleh layari :

You May Also Like

29 comments

  1. Nak beli lah. Ada diskaun 15% pulak tu kalau guna kod cikmindc01. Thank you Kak Mun, kak meng ehh kak Min. Tengok lah, mata dah tak betul. Huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha..pak ya..gedik je. Ha..gi la beli guna kod tu dapat 15% diskaun

      Delete
  2. Haa pasni buat proposal lg pantas laa ni cikmin hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa..kan?perasan tak 2 proposal dah tak salah? hahaha

      Delete
  3. penting juga supplement mata ni.. mata pun perlu dijaga kan.mesti sedap rasa berry

    ReplyDelete
  4. berry bright, even the name of the product is very eyecatching! :) .. good review

    ReplyDelete
  5. suka sangat..kalo ade diskaun ni. heee.. menarik! pasni mata lebih cerah laa

    ReplyDelete
  6. menarik.. ssuai la utk rabun ayam ni.. hehehe

    ReplyDelete
  7. I am also taking eye supplement as I have to face the computer for really long hours. My eyes are really tired and I am afraid of deteriorating eyesight. Next time try BerryBright.

    ReplyDelete
  8. Saya pun tengah minum berry bright ni. Sedap dan memang good for the eyes

    ReplyDelete
  9. sejak rabun ni ...bila tau je ada supplement yang bagus mesti Sal nak try !!

    ReplyDelete
  10. Bahan2 dia nampak menarik..bagus ni..macam nad selalu ngadap tepon, laptop

    ReplyDelete
  11. macam best jer. Lepas ni mata bersinar2 la kot ya tapi rasa mcm kena cuba jugak ni sbb mata dok mengadap pc setiap hari nihh

    ReplyDelete
  12. Saya pengguna contact lens, haaa boleh cuba ni!

    ReplyDelete
  13. I have tried Berry Bright. My children and I love this sweet drink.

    ReplyDelete
  14. Bersinar2 mata cik min. Ok, nk beli satu,dpt diskaun yeay!!

    ReplyDelete
  15. i need this badly!! and thanks for your voucher code for 15% discount, will purchase, thanks!

    ReplyDelete
  16. Mata qaseh pun kdg kabur huks , mcm best je produk ni

    ReplyDelete
  17. It is so important to take care of our eyes. and this eye nourishing drink looks really good. Will definitely check this out and share with my mother-in-law.

    ReplyDelete
  18. BerryBright ni mmg elok utk org yg selalu guna cermin mata dan contactlens, sekurang-kurang ada juga makanan tambahan utk mata mcm BerryBright

    ReplyDelete
  19. Dah tua2 ni kan..mata mmg kena jaga...

    ReplyDelete
  20. This is an interesting powdered drink. I wish to try as well!

    ReplyDelete
  21. wah lepas ni mata jadi cantikk

    ReplyDelete
  22. Kak Nina pun consume BerryBright ni. Sedap! Mata pun dah tak cepat letih macam dulu.

    ReplyDelete
  23. Menarik produk ni sebab kebiasaannya untuk mata guna titisan, tp ini minuman.. mesti sedap rasanya selain berkhasiat utk kesihatan mata.

    ReplyDelete
  24. I think I need it for my eyes! Always suffer frm dryness due to infront laptop and hp for long hours.

    ReplyDelete
  25. Kena beli la produk ni, rasa dah makin rabun

    ReplyDelete
  26. This product looks good ya. I also wanna try. Hope my extra won't get tired so easily anymore
    Racheal

    ReplyDelete