Kenduri ke Open House??

by - July 10, 2017

Sabtu lepas 8hb July dapat jemputan open house umah saidila.com. Jadi aku yang tahun ni memang belum beraya kemana-mana dengan semangatnya tak lepaskan peluang. Hahaha..sakit pun sakit la janji nak gak gi beraya memandangkan tahun ni memang lom lagi merasa raya.

Pagi tu rasa gak sakit so memang terbaring je la depan tv. Tapi semangat nak beraya tak pernah patah sebab tu aku memang kosongkan perut wakaka. Pas zohor siap2 dan kuar umah sebelum tu telan pain killer la dulu. Dengan riang aku memulakan perjalanan ke Puchong tapi separuh jalan keriangan aku tu menurun la sket sebab highway Elite jem nak mampus cam nak gi keje..lagi sakit ati sebab jem tu tak ada punca pun hahaha..maybe sebab cara pemanduan pemandu2 yang sangat berhemah la kot. Dalam hati menyumpah la sikit sebab aku dah la sakit nak memandu haha..

Sampai Puchong memang tak susah nak cari umah kak Long kawasan ni..ekekeke..tapi aku yang 1st time menjejakkan kaki kerumah beliau ni terkonpius la sket, mana taknyaaa...aku nak gi open house raya tapi depan mata aku ni kenduri..aku yang dah turun kete, dah jalan kaki sama2 dengan tetamu lain berpatah balik sebab seriously aku konpius..aku nak gi beraya je bukan nak gi kenduri. Hahaha..lama gak aku duduk dalam kete tu weih..pastu pusing lagi cari rumah kononnya takut silap umah. Pastu tanya member2 kat wassap group KBBA9..haaaa..betul la umah yang aku berpatah balik tu. Aku beranikan diri (maklum laaa aku datang sorang), eh nampak kelibat kak long..haaa..betul la umah ni..hahaha..adesss kalo tak dah lama dah aku melantak weiii..

Ya Allah..meriah sungguh la open house umah dia..cam kenduri la. Alhamdulillah sampai gak aku dan berkenalan dengan kawan2 blogger yang lain..ramah tamah semuanya. Aku plak masa makan tu ditemani Yannie & adik dia Syima yang comel lotey tu..seriously aku memang makan je semua hidangan yang ada tapi aku kontrol la memandangkan aku memang tak leh makan banyak sekarang..1st aku amik ialah sambal goreng..peberet aku la tu. Aku ni walaupun melayu tapi tekak jawa siot..hahaha..

Meriah sangat open house umah kak long ni..satay ada..kerang bakar pun ada. Lemang tak yah cakap la..memang sedap ada plak rendang paru. Tapi tu la kann..aku memang suka la cara masyarakat jawa bermasyarakat..diaorang memang best la kalo bab kenduri kendara ni. Aku 10 tahun duduk kat kawasan yang memang majoriti masyarakat jawa, memang nampak la cara diaorang memang terbaik la..berbeza sket dengan masyarakat melayu. Diaorang kalo kenduri kendara ni memang meriah gile..memang bermuafakat betul la..

Apa pun..terima kasih la pada kak long yang sudi menjemput ke majlis umah terbuka yang meriah sangat tu..tahun depan jangan lupa ajak lagi ekekeke..





You May Also Like

2 comments

  1. Dapat jugak jumpa Min walaupun tak sempat borak lama².

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tu la..Insyallah nanti lain kali kte jumpe lagi

      Delete